Botka László bejegyzését megkönnyeztük: sikerült neki megtenni

Botka László megtette, ami csak keveseknek sikerült.
Kép forrása: Botka László Facebook-oldala

Botka László és a szegedi önkormányzat már évek óta sikeresen működtet egy olyan programot, amelyhez hasonlóra sokak csak gyermekkorukból emlékeznek. Csillebérc, Zánka pénztárcabarát gyermektáborok voltak, csak hogy néhányat említsünk. Feledhetetlen élményeket nyújtottak számos családnak.

Mostanra eltűntek a kedvezményes lehetőségek a nyári kikapcsolódásra és a tartalmas időtöltésre. De nem mindenhol.

Több százezer forintba is kerülhet egy nyári tábor mindenestül. Egy többgyermekes, átlagkeresetű család esetében ez az orbáni infláció elhatalmasodásával megvalósíthatatlan álom. Nem beszélve arról, hogy nagyon sok család messze van az átlagkeresettől is. Nekik a nyári tábor csak az emlékeikben él.

  • Csillebércet eladták,
  • az állam az Erzsébet-táborokat is agymosásra használja,
  • pisztácia nem is volt.

Botka László és a szegedi ellenzéki vezetésű önkormányzat nem hagyta annyiban ezt a problémát

A méltán népszerű szegedi polgármester épp most adott hírt róla, hogy az évek óta sikeresen működő önkormányzati táboroztatás idén sem maradt el. 700(!) gyermeknek biztosítja a város a kedvezményes kikapcsolódás és egyben minőségi időtöltés lehetőségét a nyárra.

„Idén is több mint 700 gyerek nyaralhat kedvezményesen Szeged város üdülőjében. Hét turnusban, hetente 100–120, 10–14 éves korú szegedi gyereket fogadunk a balatonkenesei táborunkban, ahol strandolás, sportolás, kirándulás, kézműves foglalkozások és sok-sok játék a program. Jó vakációt, izgalmas kalandokat, új barátságokat kívánok” – írja Botka László.

A bejegyzéséhez fotókat is mellékelt, amelyek magukért beszélnek. Íme néhány közülük:

Botka László megtette: sikerült a gyermekeket táborba vinnie az önkormányzatnak. A kép egy csoport gyermeket ábrázol. Hat barát a táborban. Boldog fiúk csoportképe. Csocsózó lányok a nyári táborban. Tartalmasan töltik az időt a Botka László által támogatott táborban a gyermekek. Négy jóbarát a nyári táborban, csoportképre összeállva.

Látva a fényképeket és az eredményeket, könny szökött a szemünkbe. Botka László megtette, ami keveseknek sikerül ebben a kiszámíthatatlan világban, ahol a létbizonytalanság mindennapos. A szegedi gyermekek főként, mert átélhetik azt, amiről a szüleik és a nagyszüleik csak mesélni tudtak.

További cikkeinkért kattints ide! Ha a politika helyett inkább főznél valami finomat, keresd fel az EllenLábas-csatornát!

loading...