A DK megszavazta az EP döntését, ami csökkentheti az energiaszámlákat

Árnyékkormány: Elítélte Szijjártót az Európai Parlament a belarusz diktátor meglátogatásáért, egyedül az Orbán-kormány támogatja a háborús agresszorokat
Rónai Sándor

Varju László, Rónai Sándor: A Demokratikus Koalíció megszavazta az Európai Parlament döntését, ami csökkentheti az energiaszámlákat. A Panelprogram+ lehet a megoldás.

A DK-s képviselők támogatásával az Európai Parlament elfogadta az energiahatékonysági irányelvet, amely közvetlenül segítené a magyarokat az Orbán-kormány rezsiemelésével szemben. Ha az EU Tanácsa is jóváhagyja, akkor a kormányokat arra köteleznék, hogy kiemelten támogassák a rászorulókat a rezsiszámláik csökkentésében. Illetve azt is, hogy felújítsák, szigeteljék a szociális lakások és középületek jelentős részét, csökkentve az energiafelhasználást.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány csak rezsiemelésre képes és semmivel sem támogatja a magyar háztartások energiafogyasztásának csökkentését. Eközben a DK elkészítette lakásfelújítási programját, amelyet az Európai Parlamentben is képvisel:

a Panelprogram+ öt év alatt másfélmillió magyar panel- és társasházi lakást, illetve családi házat újítana fel, szigetelne le uniós forrásokból.

Így jelentősen csökkennének a háztartások rezsiszámlái.

Amíg azonban Orbán marad, marad a hétszeres rezsiemelés, az áremelések és az orbáni infláció. Viszont a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt és csökkentse a magyarok rezsiszámláit.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...