Vadai Ágnes fülön csípte a Fideszt: erre mit reagálnak a fiúk?

Vadai Ágnes pedofil vezetőt buktatna le
Kép forrása: MTI

Új bojlereket, radiátorokat és gázkazánokat értékesít áron alul a HM cége egy elcsípett levél szerint. Több kérdést is felvet az ügy – írja közleményében Vadai Ágnes, DK-s országgyűlési képviselő.

Miért kínál eladásra titokban több száz új, nem használt terméket, lapradiátorokat, gázkazánokat és bojlereket feleslegessé vált áruként, így áron alul a honvédelmi tárca egyik cége, ráadásul titoktartási nyilatkozat aláírása mellett

– erre a kérdésre várja a választ a honvédelmi minisztertől a DK-s Vadai Ágnes.

Mióta minősül rendszeresített harci eszköznek az új, egyszer sem használt bojler, gázkazán és lapradiátor, hogy azokat titokban és áron alul adja el a Honvédelmi Minisztérium? – tette fel írásbeli kérdését Vadai Ágnes a honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristófnak.

A honvédelmi árnyékminiszter mindezt egy birtokába került levél alapján kérdezi. Az e-mail, amelyet a honvédelmi tárca alá rendelt állami cég, a HM EI Zrt. küldött, Vadai szerint arról szól, hogy „objektum átalakítása miatt inkurrensé vált termékeket értékesít a Honvédelmi Minisztérium”.

Az inkurrens – hosszú tárolás miatt értékét vesztett, feleslegessé vált –, áron alul kínált termékekből, amelyek közt van bojler, gázkazán, lapradiátor. Összesen 314 darab van és mind újak a levél szerint. A szállítás költségét a tárca fizeti és a vevőnek titoktartási nyilatkozatot is ki kell töltenie.

Vadai Ágnes arra is kíváncsi, hogy melyik honvédségi objektum átalakítása miatt váltak feleslegessé az eszközök? Mi alapján szabták meg a kedvező árukat annak ellenére, hogy új, egyszer sem használt termékekről van szó? mi indokolja a titoktartási nyilatkozat aláírását?

Végül pedig arra is választ vár a honvédelmi minisztertől a DK politikusa: „Mióta folyik a HM-ben az a gyakorlat, hogy az adófizetők pénzén bevásárolnak eszközöket, ki sem csomagolják azokat, majd inkurrenssé nyilvánítják azokat és a megvásárlási árnál jóval alacsonyabban adják tovább?”


További cikkeinkért kattints az Ellenszél főoldalára, vagy ha unod a politikát, látogasd meg az EllenLábas-csatornát, ahol ebben a pokoli melegben is jó tippeket adunk a főzésre.

loading...