A tészta, amiért megőrül a világ: bemutatom a receptjét

A tészta, amiért megőrül a világ. Mi a mac and cheese titka? Mitől olyan finom?

A Mac and cheese (mekencsíz) az amerikai filmekből ismert „sajtos makaróni.” Noha a makaróni alatt itt nem az általunk megszokott hosszú tészta, hanem az olasz csavart kistészta, ami leginkább a szarvacskára hasonlít. Mivel utóbbit nagyobb eséllyel kaptok a boltban, azzal készítettem én is.

Egyre jobban terjed ez a tésztaféle, főként a gyorséttermi láncok miatt, amelyek egyre több Mac and cheese termékkel rukkolnak elő.

A Mac and Cheese elterjedése az amerikai kontinensen történt, különösen az Egyesült Államokban. Az 1700-as években a brit bevándorlók hozták magukkal az ételreceptet Amerikába. Ez a klasszikus brit étel, amelyet „macaroni cheese” néven is ismernek, népszerűségre tett szert az Egyesült Államokban, és számos helyi variáció alakult ki az évek során.

A tészta, amiért megőrül a világ. Hogy készül?

Rövid válasz: nagyon egyszerűen, és az egyik legfinomabb tésztaétel. Nem csoda, hogy átlépte az USA határát, és már Európában, így Magyarországon is egyre népszerűbb.

Hosszabb válasz:

  • – 70 gramm liszt
  • – 1 liter tej vagy növényi tej
  • – 15 dkg vaj
  • – 2 teáskanál mustár
  • – 2 teáskanál (vagy több) szerecsendió
  • – 5 gerezd (vagy kevesebb) fokhagyma (vagy fokhagymapor, granulátum)
  • – cayenne bors, sima bors
  • – só
  • – 500 gramm szarvacska tészta, vagy olasz csavart
  • – kockázott bacon (elhagyható)

Én a magyaros jegyekkel tarkított verziót készítem el nektek. Azok is bátran nekiállhatnak, akik most kezdenek főzni. Egyszerű, de nagyszerű. A videón bemutatom. Ha tetszett, kérlek, iratkozz fel az EllenLábas csatornájára, hogy ne maradj le a többi receptről sem!

További cikkeinkért kattints ide!

loading...