Orbán bukását az hozhatja el, hogy pökhendien lenézi az időseket

Idősek világnapja: szükség van a nyugdíjasokra.
grafika: ellenszel.hu

Orbán bukását épp az a korosztály hozhatja el, amelyiket a leginkább lenézi. Az idős magyarok ugyanis korán sem olyan lemondóak, mint ahogy azt a Fidesz gondolja. A közélet iránt érdeklődő nyugdíjasok az egyik legaktívabb csoportot képezik az online világban és az utcai fórumokon egyaránt.

Az idősebb generáció élete során rengeteg tapasztalatot gyűjt, és értékes bölcsességgel rendelkezik. Sokan azonban úgy érzik, hogy az idő múlásával elhalványul az érdek a politikában való részvétel iránt. Pedig az idős emberek szerepe és véleménye kiemelt fontossággal bír a közélet alakításában.

Orbán bukását az idősek hozhatják el?

Az elmúlt években az internet és az online fórumok megjelenése lehetőséget teremtett az idősebb generáció számára is, hogy hangjukat hallathassák és aktívan részt vegyenek a politikai párbeszédben. Az online petíciók, fórumok és közösségi média platformok segítségével az idős emberek könnyedén kifejezhetik véleményüket, és csatlakozhatnak olyan kezdeményezésekhez, amelyek az érdekeiket képviselik.

Magyarországon számos kormánykritikus idős ember érzi, hogy a politikában való részvétel a lehetőségeiket és az érdekeiket is tükrözi. Az idős emberek aktív közreműködése segíthet abban, hogy a köztévé hazugságait ellensúlyozva a valóságot is megismerhessék a magyarok. A politikai szerepvállalás nem korfüggő, és a tapasztalatok birtokában az idősebb generáció olyan perspektívával rendelkezik, amely hozzájárulhat az ország közéleti és politikai folyamatainak gazdagításához.

Mit tehetnek az idősek a jelenlegi kormány leváltásáért?

Az idősebb magyar nyugdíjasok közéleti aktivitása fontos erőforrás a demokratikus társadalom számára. Egy idős ember ugyanis:

  • sokkal jobban megérti magát a kortársaival,
  • olyan helyeken jár, ahol a fiatal véleményformálók ritkán fordulnak elő (piac, gyógyfürdő, idősek klubja, civil csoportosulások),
  • a saját bőrén érzi az orbáni infláció kegyetlen hatásait
  • van összehasonlítási alapja a múltban történt és a jelenkori események között.

Orbán Viktor lenézi az idős embereket. Amíg arról beszél, hogy nyugdíjat emel, érdemi segítséget nem ad, hiszen épp most derült ki: a nyugdíjemelés is elmarad. Amikor minden magyar nyugdíjas rájön, hogy a boltban az orbáni infláció miatt már a legalapvetőbb élelmiszereket sem tudja megfizetni, sokkal többen lesznek aktívabbak a Facebookon is, a piacokon is.

Bízunk az idősekben, és számítunk rájuk a rendszer lebontásának megkezdésében! Ők hozhatják el Orbán bukását.

Ha unod a politikát, és szeretnél főzni valami finomat, ajánljuk az EllenLábas-csatornát, ahol a magyaros ételek mellett fogyókúrás és kifejezetten olcsó recepteket is találsz.

loading...