Válság van a Fideszben: fejek fognak hullani a vezetőségben

Válság van a Fideszben. Mi lesz most?
fotó: MTI

Válság van a Fideszben. A nem kormánypárti jelöltek két választáson is nyertek. Nagykőröst már nagyon régóta elkönyvelték narancssárga fellegvárnak. A vár tornyai ledőltek.

Nem túlzás kijelenteni, hogy válság van a Fideszben, hiszen egy bombabiztos körzetben veszíteni időközi választáson olyan, mintha egy matektanár (vannak még matektanárok?) egyest kapna a középiskolás dolgozatra. Megengedhetetlen. Ezzel a diákok előtt leszerepelne, soha többet nem bíznának benne. Ez van most a Fidesz esetében is.

Orbán pártja kikapott egy olyan városban, ahol legalább 50% fölötti eredménnyel lehetne csak elégedett. Mindent át kell gondolnia most a Fidesznek, azt is, hogy akik a sokszáz millió forintos propagandáért felelnek, maradhatnak-e a helyükön vagy sem. Hatásos-e a sok megafonos, gátlástalan bohócba pénzt ölni vagy sem? Mire ment el akkor a lóvé, ha nem arra, hogy legalább a saját „fellegvárukban” nyerjenek?

Válság van a Fideszben. A vezetőségben átszervezések lesznek?
A Keresztapa nem örül.

Fejek fognak hullani a vezetőségben, ebben szinte biztosak lehetünk. Hiába csókolják meg a Keresztapa gyűrűjét, a család nem felejt. Nincs irgalom, ha Orbán pénztárcájával játszanak.

Úgy sem sikerült legyőzni a Fidesz ellen induló jelöltet, hogy a Mi Hazánk (zsebfidesz) is támogatott egy Vágó István nevű jelöltet. Gondolhatjuk, hogy ezzel a névvel akarták hülyére venni a választókat, de nem sikerült. A nagykőrösiek átláttak a szitán.

Válság van a Fideszben, mit tehet most az ellenzék?

A legjobb, amit tehet, hogy építkezik. Az Árnyékkormány esetében láthatunk olyan előremozdulást, ami a többi pártnál nem tapasztalható. Kérdés, hogy a többiekkel mi lesz? Vagy hogy egyáltalán bíznak-e még a magyarok ezekben a pártokban? A DK irodákat nyit országszerte, jól működő szervezőerő van mögötte, lelkes aktivistákkal, valódi üzenetekkel. Tartalom van benne. Potenciál van benne.

A Fideszből ez a potenciál kezd elszállni. Ők már nem tudták megszervezni a saját erős körzetükben sem, hogy nyerjenek. Lássuk, mit tud ezzel kezdeni az ellenzék. Lesz-e újra Magyarország európai ország, és egy szociáldemokrata kormánnyal ki tudunk-e lépni végre ebből az orbáni rémálomból?

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, de szeretnél magyaros, diétás recepteket, konyhai trükköket ellesni, látogasd meg az EllenLábas csatornát!

loading...