Íme az ember, akinek a nevében rombol a Fidesz

Íme az ember, aki miatt az oktatás Magyarországon meghalt.
Kép forrása: MTI

Íme az ember, akinek a nevében rombol a Fidesz. Klebelsberg Kuno szellemi örökségét felhasználva ütötték bele az utolsó szöget a Nemzet koporsójába. Vendégcikkünk a Gépésztől:

2023 július 4-én megszavazták a pedagógusokat ellehetetlenítő státusztörvényt.

A 135 igen nagy bátor vitéz kormánypárti mondott nemet egy olyan jövőre, ami értelmiségieket nevelhet ki, akik az ország építésében, előrehaladásában jelentős dolgokat hajthatnának végre. De sajnos nem Magyarországon, idehaza csak sajnos az összeszerelő üzemekben a szalagmunka jut.

Ott ugyanis nincs szükség gondolkodó emberre, csak parancsot teljesítő droidokra. Íme az ember, Klebelsberg Kuno, aki forog a sírjában, ahogy a közoktatást tönkreteszik.

Az eső, ami aznap esett, akár Klebelsberg Kuno könnycseppje is lehetett, amikor a státusztörvényt megszavazták. Oktatáspolitikájának köszönhetően az oktatás színvonala nagymértékben emelkedett.

Íme az ember, akihez méltatlan ez a barbár kormány

Klebelsberg Kuno oktatáspolitikája a következő volt:

  • Nemzetmentő erőként tekintett a művelődésre
  • Pártolta a nagy nyugati szellemekbe való bekapcsolódást.

„Nekünk olyan nemzedéket kell ma felnevelnünk, amely húsz év múlva meg fogja állni a versenyt az akkori más népek generációival”

  • Célja volt az, hogy a nyugati államokhoz hasonló egyetemeket alapítson és a régiek mellé új fakultatásokat teremtsen.
  • Biztosította, hogy Szeged városa az ország kulturális végvár legyen, az egyetemet válogatott oktatókkal látta el.
  • Nyitott volt a küldöldi, hazai egyetemek alapításában mely, elősegítette a szellemi elszigeteltség feloldását.

Ezáltal el lehetett sajátítani hatékonyan idegen nyelveket, illetve lehetőség nyílt külföldi ösztöndíjak létrehozására. Klebelsberg Kuno hamar felismerte, hogy a kulturális felemelkedés nem képzelhető el jól képzett tanárok nélkül.

Ezért nagy figyelmet fordított arra, hogy a tanárképzést is megreformálja.

Végül ezzel az idézettel zárnám Klebelsberg Kunoról való megemlékezést, ugyanis fontosnak tartottam hogy egy picit tekintsünk bele Klebelsberg Kuno oktatáspolitikájába. Ezen siralmas státusztörvény miatt, mellyel egy tucat szöget ütött a kormány Magyarország koporsójába és az egész magyar kultúrába.

“tudomány birodalmában nem lehet bürokráciával és políciával”

Ezzel a státusztörvénnyel a kormányunk elüldözi az összes tanárt a közoktatásból. De még azon fiatalok kedvét is elveszik, akik pedagógus pályára készültek volna.

Kérdezném azon lelkes Fidesz-szavazókat, akik még tapsikoltak is emellé a státusztörvény mellé.

  • A gyermekeiteknek ezt a jövőt szántátok?
  • Mit mond a szülő a gyerekének: miért nincs tanár?

Talán azt, hogy ezek a tanárok Soros-ügynökök voltak, és titeket akartak megvédeni azzal, hogy üldözzék a tanárokat, nehogy megfertőzze őket az LMBTQ-propaganda, ami egy nem létező probléma ebben az országban, csak a FIDESZ hazug kampányának az eszköze.

A helyes válasz pedig az, hogy a kormány elvette a szabadoktatás lehetőségét, éhbérért dolgoztatja a tanárokat, mert az EU nem ad pénzt. Talán, amit óriásplakátokra költenek milliárdokat, azt hirdetve, hogy milyen ütemben fejlődik az ország, az mondjuk jó lenne tanárok bérfejlesztésére. Egy valóban fejlődő gazdaságú országban nem óriásplakátokon hirdetik a jólétet, hanem cselekednek annak érdekében.

“Az igazi műveltség fellendíti a gazdasági életet és gazdagságot teremt. Ellenben még a gazdag emberek és a társadalmak is tönkremennek igazi műveltség nélkül”

/A Gépész/

További cikkeinkért kattints ide! Ha érdekel a főzés, nézd meg az EllenLábast!

loading...