Új feladatot kapott Varga Judit, brutálisan emelkedik a fizetése

Új feladatot kapott Varga Judit, emelkedik a fizetése
Kép forrása: Varga Judit/Facebook

Új feladatot kapott a bukott Varga Judit. Ekkora bukás mellé még senki nem kapott akkora fizetésemelést, mint a távozó igazságügyi miniszter.

Kedd délelőtt megjelent a parlament honlapján az a módosító javaslat, ami alapján az igazságügyi miniszteri székből távozó Varga Judit augusztus 1-jétől az Országgyűlés európai ügyek bizottságának tagja, sőt egyenesen az elnöke lesz.

A parlament nem sokkal később 189 szavazattal támogatta az előterjesztést. A Fidesz országgyűlési képviselője Hörcsik Richárdot váltja a poszton.

Mint ismert, a távozó miniszter az Európai Parlamentbe készül, várhatóan a Fidesz listavezetője lesz a jövő évi EP-választáson. Mivel bizottsági elnökségét az Országgyűlés már jóvá is hagyta, ez azt is jelenti, hogy a 1,5 millió forintos tiszteletdíj helyett 2,63 millió forintot kap majd Varga Judit. – írja a 24.hu.

Varga Judit múlt héten mondott le az igazságügyi miniszteri posztról, őt Tuzson Bence váltja. Miután Tuzson Bence nem szeretne uniós ügyekkel foglalkozni, Bóka János lesz az európai uniós ügyekért felelős miniszter a kormányban.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...