Gyurcsány Ferenc tisztességes közteherviselést akar: fizessenek a milliárdosok!

Gyurcsány Ferenc nyári főzését tudta le a kötcsei kertből.

Gyurcsány Ferenc kimondta: fizessenek a milliárdosok!

A DK elnöke szerint a radikális szélsőjobboldali Orbán-kormány eljátszotta az ország becsületét. Beszéde végén kijelentette: fizessenek a milliárdosok. Gyurcsány Ferenc szerint Orbánéknak fontosabb a hatalmukat biztosító korrupt rendszer, mint Magyarország.

„Borzasztó évünk volt és ennél rosszabb vár ránk. A radikális szélsőjobboldali Orbán-kormány eljátszotta az ország becsületét, felélte az ország tartalékait.

Elfogytak a nagy tervek, nincsenek felvillanyozó álmok, közös nemzeti célok. Ami maradt, az a magány, a sodródás, a pangás. A kormányfő nemzetközi ámokfutásáról most nem beszélek – mondta Gyurcsány Ferenc, aki inkább a hétköznapok gondjaira fókuszált felszólalásában.

Az önök akaratából és az önök irányításával olyan Magyarország jött létre, ahol a nemzet vagyonának egyharmadát a lakosság leggazdagabb 1 százaléka tartja kézben. Mindeközben a közterhek nagyobb részét a megélhetéssel, gondokkal küzdők állják.

Önök olyan országot teremtettek, melyben az elmúlt egy évben az emberek egy egész havi jövedelmüket vesztették el az infláció miatt:

nagyjából 50 százalékkal lett drágább a kenyér, egy sor tejtermék, a tojás.

Ez az oka annak, hogy lényegesen kevesebbet tudnak vásárolni az emberek, mint tavaly. Beköszöntött az élelmiszerszegénység korszaka.

És ezt az inflációt nem a háború, még csak nem is az önök által egyébként rendre megszavazott szankciók okozták. Az európai rekorder magyar infláció az Orbán-kormány tehetségtelenségének, alkalmatlanságának jele és az ára.

Az önök kormányzása oda vezetett, hogy 700 betöltetlen háziorvosi állás van. Települések százain hetente csak egyszer van háziorvosi rendelés. Hiányzik továbbá 9000 szakápoló, melynek következtében kórházi osztályokat szüntetnek meg vagy vonnak össze. Önöknek azt sikerült elérni, hogy az iskolákban már 16000 üres tanári és 14000 pedagógiai munkatársi állás van. Az önök által erőszakosan bevezetni tervezett státusztörvény miatt további legalább 5000 tanár jelezte felmondási szándékát.

Korrupt rendszerük miatt az európai adófizetők nem akarják Magyarország fejlesztésére fordítani saját pénzüket. Családonként mintegy egymillió forint veszteség ért minket önök miatt. Mert önöknek fontosabb a hatalmukat biztosító korrupt rendszer, mint Magyarország.

Önök becsapták a magyarokat.

Egy évvel ezelőtt azt ígérték, hogy minden jobb lesz, aztán kiderült, hogy minden rosszabb lett.

  • Megszüntették az önök által korábban érinthetetlennek mondott általános rezsicsökkentést,
  • a százezrek által választott egyszerű adózási formát, a KATA-t,
  • megvonják a babaváró hitelt a 30 évnél idősebb pároktól,
  • a városokban megszűnik a családi otthonteremtési kedvezmény, a CSOK”

– sorolta a DK elnöke.

„Ezt hozta el az önök kormányzása – amiről tegyük hozzá, egy megveszekedett szót nem szóltak a választás előtt. Sőt, ennek az ellenkezőjét mondták.

Mi azt gondoljuk, hogy mást kell csinálni, mással kell csinálni. Meggyötört emberek millióinak kell visszaadni a jobb élet reményét, a munka megbecsülését, az elismerést. A kormányfő zagyva háborúskodása helyett ideje az élettel és az emberekkel foglalkozni. Tisztességes szociáldemokrata politika kell Magyarországnak és az embereknek. Nyugalom, megbecsülést hozó bérek, nyugdíjak, megfizethető árak, okos, nyitott iskola, egészséges egészségügy. És hát persze tisztességes közteherviselés. Ezért, természetes módon:

FIZESSENEK A MILLIÁRDOSOK. 

Ezt ajánlja a DK Magyarországnak.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...