Árnyékkormány: Magyar családok százezreinek lakhatása kerülhet veszélybe

Kibukott a hazugság a "családbarát" kormányról, leszavazták a DK javaslatait

Az Árnyékkormány szerint beköszöntött az orbáni hitelválság: a magyar háztartások jövedelmének egyharmadát viszik el a lakáshitel-törlesztők. Magyar családok százezreinek lakhatása kerülhet veszélybe.

Már egy átlagos magyar háztartás jövedelmének egyharmadát emészti fel a lakáshitel-törlesztés a Magyar Nemzeti Bank szerint. Ezzel beköszöntött az orbáni hitelválság Magyarországra.

Az Árnyékkormány szerint magyar családok százezreinek lakhatása kerülhet veszélybe az Orbán-kormány által előidézett hitelválság miatt. Ugyanis az orbáni infláció miatt szálltak el a lakáshitel-kamatok, az orbáni infláció miatt viszi el a fizetések és a nyugdíjak egyre nagyobb részét az élelmiszerdrágulás és a rezsiemelés, az orbáni infláció miatt marad egyre kevesebb pénz az emberek zsebében.

Ha pedig már nem fogják tudni fizetni a lakáshitel-törlesztéseket, akkor magyarok tömegei veszíthetik el az otthonaikat. Amíg Orbán Viktor marad, marad a hitelválság és marad az orbáni infláció is. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...