Komoly figyelmeztetés: minden magyart érint, főleg az időseket

A német határok lezárásáról beszélt a német kancellár
Fotó: Ellenszel.hu

Időseket, gyermekeket kiváltképp érinti, de minden magyar emberre vonatkozik ez a komoly figyelmeztetés. Veszélyben az egészségünk, ha nem figyelünk oda arra, hogy honnan vásároljuk a mosószert, tusfürdőt és az egyéb kozmetikai cikkeket.

Szerinted a piac mögött tényleg igazi Arielt árulnak?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága bejelentette, hogy NAV munkatársai két fővárosi raktárban lefoglaltak közel félmillió liter hamisított tisztítószert. Nem ez volt az első eset, és nem vagyunk biztonságban, amíg saját magunk nem tanuljuk meg, hogy nincs piacos Ariel vagy Lenor. Olcsó parfüm sem létezik, hiába hivatkozik az eladó arra, hogy „nálunk kevesebb a bérleti díj, ezért tehetjük meg, hogy ilyen olcsón adjuk.”

A „100ft-os” lerakatokban, kínai boltokban kapható termékek valóban olcsóbbak. Néhol már 2000ft-ért is lehet kapni Ariel kapszulákat. A mosásnál ráég a ruhára, büdös lesz tőle a textil, de ez a legkisebb baj. A bőrünket egy bőrgyógyászatilag soha nem tesztelt, kamu gyárból szerzett „mosószer” lepi meg olyan nyavalyákkal, amelyek okát majd egy évig kutatja a bőrgyógyász.

Komoly figyelmeztetés ez, mert sokak megelégednek azzal a tudattal, hogy leveszik a bio citromot a polcról, mert azt nem vegyszerezik, majd átmennek a másik boltba. Ott ugyanis olcsóbb a „márkás” mosószer vagy épp a parfüm, amiben még lóvizelet is lehet. Nem viccelünk, valóban így van.

Az mfor cikkében épp erről írt:

Komoly figyelmeztetés: a hamis áruk veszélyesek lehetnek.

Mit tehetünk, hogyan ismerhetjük meg? Íme a komoly figyelmeztetés, ami mindenkinek szól

Mindenekelőtt vásároljunk megbízható helyről! A plázákban található boltokban megbízhatunk. Nem akarunk egy kereskedelmi láncot sem reklámozni, de a DM, Rossmann üzletekben nem lövünk mellé. A Tescoban, a Sparban vagy éppen a CBA-ban sem valószínű. (Csak hogy kormányközeli boltot is említsünk.) Egyszóval az ellenőrzött, engedéllyel rendelkező boltok jók, a Nutellának, méznek, mosószernek látszó tárgyakat kupacokban áruló kufár kofák nem jók.

Félreértés ne essék, nem a kínai etnikumot gyalázzuk itt, az álljon a legtávolabb tőlünk. Orbán Viktor a migránsokkal riogat, de elnézi, hogy a csarnokok olyan hamis, iparjogvédelmi szempontból is aggályos kereskedőkkel vannak tele, akik nyugtát csak a filmekben láttak. Cserébe viszont eladják a lóvizeletes parfümöt is.

A magyar élelmiszerek áfáját nem csökkentik, de azzal nincs bajuk a fideszeseknek, hogy a magyar embert átrázzák az adócsaló, hamis mosószert és minden egyebet áruló tömegek. Amíg ilyen nemtörődöm kormányunk van, figyeljünk oda, mert más nem segít, ha magunkon nem segítünk!

Tóth Gabi beszólt a magyaroknak: ezt még tőle sem vártuk

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, látogasd meg Magyarország legizgalmasabb főzős csatornáját, az EllenLábast!

loading...