Górcső alatt a fa- és bútorlap gyerekágyak

A gyerekszoba berendezésekor a szülők többségének fejében gyakran felmerül az a kérdés, hogy vajon milyen a jó gyerekágy? Nos, egyetlen tömör mondatban megfogalmazva, a válasz erre az, hogy amelyik alkalmazkodik a gyermek alvási szokásaihoz, de egyúttal megfelel a szülő elvárásainak is.

 

Ilyen kritérium lehet például az, hogy megbízható, kényelmes és biztonságos legyen, masszív és időtálló anyagból készüljön, valamint a mérete megfelelő legyen gyermek számára. A Csingiling Gyermekbútor bútorlap gyerekágyai ezeknek pedig tökéletesen megfelelnek. 

 

Egyrészt azért, mert igazán strapabíróak és szinte elnyűhetetlenek. Így az sem jelent majd problémát, ha a gyermek ezeket használja a nagy kalandjai színtereként. 

 

De rendkívül biztonságosak is egyben. Nincsenek bennük ugyanis éles sarkok vagy kiálló részek, amelyek esetleges sérülést okozhatnának. Ráadásul még leesésgátlóval is fel vannak szerelve, hogy a kisgyermekek nehogy leguruljanak róluk. A rácsos kiságy után ugyanis erre erősen hajlamosak.

 

A kényelmet a habszivacs matrac garantálja

 

Amennyiben a fentebb is említett webáruházból rendelsz egy fa- és bútorlap gyerekágyat, akkor ahhoz kedvezményes áron választhatsz egy 7 cm-es habszivacs matracot, amely se nem túl kemény, sem nem túl puha, így a gyermek garantáltan kényelmesen tud majd rajta aludni. Arról nem is beszélve, hogy huzata is levehető, ami nagyban megkönnyítheti a mindennapokat.

 

Mikor érdemes egy ilyen ágyat beszerezned?

 

Ha azt látod, hogy a gyermek már nagyobb, és jobban mozgolódik az ágyban, akkor bizony eljött az idő arra, hogy lecseréljétek a rácsos kiságyat egy fa- és bútorlap gyerekágyra. Erről ugyanis kisebb valószínűséggel fogja tudni majd letornászni magát álmában.

 

Néhány jó tanács

 

A gyermeked első önálló fekhelyének kiválasztása során fontos, hogy legyél minél alaposabb! Vagyis abban az esetben, ha a gyerekszoba kis területű, akkor olyan fekhelyet válassz, ami nem vesz el a szabad területből, hanem a segítségével vizuálisan plusz teret is nyerhetsz általa. Ilyen lehet például egy fehér vagy természetes fa árnyalatú ágy.

 

Amennyiben viszont ez a helyiség nagy, tágas és világos, akkor a vásárlás során nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat. Jó ötlet lehet például egy kétszemélyes gyerekágy, amelyen akár te is elférsz, ha netalántán beteg a gyerek. Ez alapján már körvonalazódni fog előtted, hogy melyik stílus lesz a megfelelő.

 

De a választás során ne feledkezz meg arról sem, hogy a gyerekágy nappal remek játszósarokká, babaházzá, kuckóvá, sátorrá változhat, így érdemes olyan modellt választani, ahol a kiegészítők közé tartozik a matrac vagy a görgős ágyneműtartó, mint ahogy a fentebb is említett webáruház is kínál erre lehetőséget.

 

A választás folyamatába vond be a gyermekedet is, hiszen egy gyerekágy esetében nemcsak a jó minőségű alapanyagokból készült szerkezet, forma, hanem a dizájn is számít!loading...