Íme a funkcionális, mégis látványos irodai enteriőr kialakításának fortélyai!

Sokan úgy vélik, az irodai környezet megteremtése során a praktikumot támogató tényezők élveznek elsőbbséget, és pont. Ugyanakkor az mára már tény, hogy a teljesítményt, a hatékonyságot nagymértékben fokozhatja, ha a közeg pozitív, ha a berendezés a szépérzéket kényezteti, magyarul ha az enteriőr a helyén van. Úgyhogy a legjobb irány, ha a funkcionalitást bámulatos stílusosság övezi.

Mikre érdemes odafigyelni?

Például arra, hogy a berendezési tárgyak azonos stílusvilághoz tartozzanak. Nem mindegy, milyen anyagból készültek. Ha a helyiségben a fa az uralkodó, akkor egy fémvázas bútor rendesen megtörheti a harmóniát. Viszont ha a modernitás jegyében nagyjából a fém az, ami dominál, akkor nem jó ötlet erőltetni a klasszikus irányzatot.

Ugyanígy a színek összhangjára is célszerű odafigyelni. A világos árnyalatok tágítják a teret, növelik a fény erejét, magyarul világosabbá varázsolják a szobát, ami a legtöbb iroda esetében nagyon is pártolandó pozitívum. Viszont ha egy jól megvilágított helyiségről beszélünk, akkor a sötétebb árnyalatok kitűnően kompenzálhatják a jelentős fényerőt. A színek kapcsán nem az a cél, hogy egyetlen árnyalatban pompázzon minden, de megéri a paletta egymással harmonizáló, azonos skáláján húzódó színvariációiból válogatni.

Nézzünk egy konkrét példát!

Az íróasztalok elengedhetetlen részei az irodának, de a dolgozószoba is aligha képzelhető el nélkülük. A klasszikus, laminált faanyagból készített típusok továbbra is népszerűek – ezek a kialakításuknak köszönhetően a lehető legmagasabb szintű kényelmet biztosítják. A sarokba tervezett típusok, azaz a nagyobb méretű, szekrényként is funkcionáló, polcokkal és fiókokkal felszerelt modellek pedig rengeteg irodai iratot és eszközt képesek eltárolni. Az ilyen bútorok autentikus látványt nyújtanak, míg egy modern stílusú környezetbe jobban passzolnak a fémes hatású bútorok.

Mik hatnak a leginkább az asztalokra?

Az irodai székek. Vagyis függetlenül attól, hogy igazgatói székről, vagy hagyományos forgószékről beszélünk, elengedhetetlen a színek összehangolása. Az anyag nyilván kevéssé emelhető közös nevezőre akkor, ha az asztal fa, ellenben az árnyalati harmónia megteszi a maga dolgát.

A fotó forrása: Halfpoint – stock.adobe.com

loading...