Kínai akkumulátorgyár épül Fóton

Kínai akkumulátorgyár épül Fóton
Kép forrása: Reuters

Szijjártó Péter akkumulátorgyár-bejelentő miniszter közölte: Kínai akkumulátorgyár épül Fóton.

A BYD kínai elektromosautó-gyártó tízmilliárd forintos beruházással akkumulátor-összeszerelő üzemet létesít Fóton – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, írja az MTI. Fóton nem fogják gyártani, csak összeszerelik majd az elektromos akkumulátorokat.

Szijjártó Péter június 10-én jelentette be, hogy új kínai akkumulátorgyár jön Magyarországra. A miniszter akkor azt mondta: Magyarország és a Kínai Népköztársaság stratégiai partnerei egymásnak, „mi úgy tekintünk Kínára, mint egy országra, mellyel az együttműködés jelentős előnyökkel jár”. 2020 volt az első olyan év, amikor a kínai befektetők hozták a legtöbb befektetést Magyarországra, és a jelenlegi adataik szerint az idei lesz a második ilyen év.

A miniszter szerint az elektromos autóipar határozza meg a világgazdaság következő éveit és évtizedeit. Ezt az átállást visszafordíthatatlan folyamatnak nevezte. Szerinte ennek a szektornak a beruházásaitól függ, hogy mely országok milyen gyorsan fejlődnek majd hosszú távon. Szijjártó Péter találkozott Sencsen polgármesterével, a Sunwoda akkumulátorgyártó cég alapítójával és a BYD vezérigazgatójával is. A miniszter hangsúlyozta: a beruházás első körben száz új munkahelyet teremt majd, a kormány ehhez nagyjából egymilliárd forintos támogatást biztosít.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...