Orbán Viktor bűne a gyógyszerhiány: itt az idő, hogy kimondjuk

Árnyékkormány: bármikor elromolhat a klíma. Dr. Komáromi Zoltán közleménye.
Komáromi Zoltán árnyékminiszter

Orbán Viktor azon túl, hogy nem tud kormányozni, még embertelen is. Miatta jutottunk oda, hogy Magyarországon már az alapvető élelmiszerek megvásárlása is gondot okoz az időseknek. A gyógyszerhiány is felütötte a fejét, erről a DK egészségügyi árnyékminisztere írt közleményében.

„Hónapok óta hiánycikk a belső fül gyógyíthatatlan betegségének, a Méniére-betegség tüneteinek enyhítésére szolgáló készítmény Magyarországon. A betegség több ezer embert érint az országban, akik gyógyszer hiányában több órás, akár több napos rohamokkal kell megküzdeniük, amely ellehetetleníti az életüket.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet szerint a hiány mögött globális gyártási kapacitásprobléma húzódik meg, amely az összes betahisztin tartalmú készítményt érinti. Szerintük október végétől várható a helyzet rendeződése. A betegséggel érintettek szerint a környező országokban könnyen meg tudják vásárolni a gyógyszert – NEAK támogatás nélkül.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor megbocsáthatatlan bűne, hogy hagyja szenvedni ezeket a gyógyíthatatlan betegeket. Az Orbán-kormány 13 éve tudatosan vérezteti ki és rombolja az állami egészségügyet, amelynek súlyos következménye a gyógyszerhiány is.

Az orbáni infláció miatt ráadásul egyre kevesebb marad a fizetésekből és a nyugdíjakból az egyre dráguló gyógyszerekre. Amíg Orbán Viktor marad, addig folytatódik a gyógyszerhiány és a gyógyszerdrágulás is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány viszont azon dolgozik, hogy minden magyar beteg számára biztosítsa a szükséges, elérhető árú gyógyszereket, és letörje az orbáni inflációt, hogy végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – zárja sorait Komáromi Zoltán.

Orbán Viktor bűne ez is, ahogy sok minden más. Jó volna egy olyan országban élni, ahol nem azon kell gondolkoznunk, hogy meggyógyulhatunk-e vagy sem. Európa visszavár!

További cikkeinkért kattints ide! Ha szeretsz főzni, kattints ide!

loading...