Jön a hidegfront, az ország egy részén viharos idő lesz

Időjárás: hidegcsepp okozhat záport, zivatart
Kép forrása: MTI

Jön a hidegfront, az ország egy részén viharos idő lesz.

Hidegfront hoz felfrissülést, az ország egy részére pedig ismét viharokat. Kedden sokfelé feltámad a szél, szerdán pedig az ország nagy részén 25 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. Mutatjuk, merre lehet viharos az időjárás.

Kedden egy hidegfront érkezik, melynek határása több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, északkeleten, keleten pedig zivatarok. A hidegfront mögött északnyugatira fordul a szél, és sokfelé élénk, erős széllökésekre is számítani kell,

de helyenként akár viharos, 60 km/h-t megahaladó széllökések is előfordulhatnak

– figyelmeztet az Időkép.

Ezen a napon még országszerte 25 fok fölé melegszik a levegő, az Alfödön többfelé mérhetünk 30 fok feletti csúcsértékeket is.

Szerdára felfrissül a levegő, a legtöbb helyen 25 fok alatti maximumokat mérhetünk, csak kevés helyen mutathatnak 25-26 fok körüli csúcsértékeket a hőmérők. Többfel szükség lesz az esernyőkre, eső, zápor, zivatar sokfelé kialakulhat. Ugyanakkor az ország nagy részén élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél.

Csütörtöktől ismét melegszik az idő, pénteken már sokfelé mérhetünk 30 fok körüli csúcsértékeket.

Szupercellák lehetnek kedden

Északkeleten ma nagy eséllyel lehetnek szupercellák. Viharos szél, felhőszakadás, jégeső kísérheti őket.

A szupercellák kialakulásának kedvező légköri feltételek állnak rendelkezésre ma délután északkeleten. A zivatarok Borsod és Szabolcs megyékben viharos, akár 80 km/h-t meghaladó kifutószéllel, felhőszakadással, helyenként jégesővel vonulhatnak végig a délután első felében.

További csapadékra délután főleg a déli országrészben készülhetünk eső, záporok, helyenként zivatarok formájában. Ezeken a tájakon azonban kis eséllyel lehetnek heves zivatarok.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...