Mindenki a 42 éves korában kirúgott honvéd írását olvassa

Mindenki a 42 éves korában kirúgott honvéd írását olvassa
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Mindenki a 42 éves korában kirúgott honvéd írását olvassa. A Facebookon mesélte el történetét a 42 éves édesapa, akit 21 év szolgálati viszony után, Irakból alig hazatérve rúgtak ki a Honvédségtől. Írásában nem finomkodott, keményen bírálta a rendszert.

Varga István írása:

„Kedves Ismerőseim!

Többen is megkérdeztétek tőlem május 10-én, hogy miért az volt az utolsó hivatalos szereplésem. Most elmondom.

A mai nappal hivatalosan is civil vagyok. Nem, nem én szereltem le mielőtt valaki megkérdezné. A szó szoros értelmében, a fiatalítási tisztogatás áldozata lettem, és most figyelj, 42 évesen 21 év szolgálati viszonnyal. Ti csesztetek már ilyet? 42 évesen rohadt öreg lettem. Éppen hogy hazajöttem Irakból és rá három hétre kezembe nyomják bobika szerelmetes levelét.

A média és a sajtó tele van azzal, hogy elbocsájtottak több száz 45 fölötti és 25 év szolgálati viszonnyal rendelkező katonát, akik juttatást kapnak stb. Na akkor most ugrik a majom a vízbe! Több száz olyan katonát is kirúgtak mindenféle indok nélkül, akiknek se 45 se 25 éve nincs meg. Ők megkapták a végkielégítést, aztán mehetnek Isten hírével nemiszervet szürcsölni. Mert körülbelül azt tudnak. Legtöbbünk erre tette fel az életét. Sokszor beáldoztuk a családot a hivatásunkért. És most semmi. Tudjátok milyen nehéz ma a magyar valóságban normális munkát találni egy katonának, akinek speciális képzése van? Segítek, rohadt nehéz. Én még csak két hónapja próbálkozom de semmi. Vagy túlképzett vagyok, vagy nincs tapasztalatom. Jó mi? De vannak olyan kollégák, akik már több hónapja ugyanott járnak mint én, sehol.

Tévedés ne essék, nem a hivatásomra vagy a seregre vagyok mérges, hanem erre a rohadt uram-bátyám NERNIÁRA és önjelölt Viktor császárra, meg arra a hárommillió hülyére, akik még mindig megválasztják ezeket a békepárti 13 éve háborúzó senkiket! Na most lehet tiltani! Semmi baj, nincs szükségem a rendszert támogató ismerősre. Készülünk megvédjük a hazát mi? legalább 1800 embert rúgtak ki mert nincs uniós lóvé és spórolni kell, mert lölőke éhen hal. Bezzeg a hülyeségre van pénz mi „ficsúrok”?

Csak hogy értsétek. A legalább 1800 ember azt jelenti, hogy rohadt nagy szarba került a honvédség. Vegyük csak a felét hülyének, a többi akkor is tapasztalt jó munkaerő, akikben még bőven volt spiritusz. De most tényleg! Az állítólagos öreg csúcstartó 38 éves, na hát Ő biztos öreg, holnap mindjárt temetjük.

Na de térjünk vissza hozzám.

1999-ben kezdtem a pályám mint süldő nyúlgerinc a Ócsai kiképzőbázison. Egy baleset következtében csak 2004-ben avattak fel hadnagynak a Kossuth Téren, majd kerültem Debrecenbe. A 19 év alatt voltam szakaszparancsnok, századparancsnok helyettes, személyügyi tiszt, ügyeletes tiszt, felderítő tiszt és végül egy tartalékos zászlóalj törzsfőnöke.

Öt misszióban voltam. 2005 Kosovo, 2010 és 2013 Afganisztán, 2019 és 2022 Irak. A 2010-es missziómban a kis menthor csoportom élén részt vettem egy több órás tűzharcban. Figyeltek? TŰZHARC! Mi van most a szomszédba? Háború. Milyen tapasztalat nincs a honvédség 98%-nak? Segítek HARCI! Erre kibasznak egy olyan tisztet akinek meg van. Gratulálok pufalykás, Ülj le eggyes. Na de folytassuk. A különbség 2004-s és a 2023-s pályakezdésem között az három gyönyörű gyermek, egy csodálatos feleség és 10 millió hitel (ja és az itthoni munka egyre távolabbnak tűnik). 19 év. Több tanfolyam, misszió, gyakorlat, elismerés, lehetetlen és emberfeletti helyzet, de a kollégákkal álltuk a sarat. Álltuk még akkor is, amikor semmi sem volt, de menni kellett és csinálni. Amikor misszióra készítettük az első tartalékosokat országos szinten. Amikor élenjártunk majdnem mindenben, hogy előrébb vigyük a tartalékos rendszert.

Na de mit kaptam ezért.

Figyelj, a törvény szerint 8 havi végkielégítés valamint plusz 2 havit ha aláírok két év tartalékos viszonyt, valamint a ki nem vett szabi. Ez a pénz része, de mi az emberi. Köszönöm a 3. Területvédelmi Zászlóalj katonáinak a kis ajándékot, amit kaptam. Jól esett és mindig méltó helye lesz a relikviák között. De ennyi. Se egy köszi Csabi, se egy semmi… Na mindegy, nem baszom megint fel magam. Én büszke vagyok arra, amit elértem, de arra méginkább, hogy senki tomporát nem fényeztem ki és senkinek sem tartozok semmivel. Senki hátán nem máztam fel a ranglétrán. Pályám alatt nagyon sok értékes emberrel ismerkedtem meg és természetesen sok, hogy is mondjam kultúráltan, gerinctelen féreggel. Mind jó tapasztalatnak bizonyúlt. Mindenkinek köszönöm! A többséggel megtiszteltetés volt együtt szolgálni! Na de mindegy, elmúlt.

És most hozzátok szólok bent maradt bajtársaim. Sajnállak titeket. Az biztos, hogy én most szürcsölök, de ti mélyre fogjátok venni azt a bizonyost. Már most látom. Fáradt, leharcolt és ijedt katonákat látok a laktanyában. Sokan már mennének és egyre többen irigyelnek minket. Volt már olyan kolléga aki azt mondta, hogy bárcsak kirúgták volna, mert Ő nem ezért és nem ebbe a seregbe szerelt fel. Sok sikert nektek! Én mindig veletek leszek!

Egyet megigérek, ismertek, nem adom fel és harcolni fogok a jogaimért!

És búcsuzóúl egy pár kép a pályámról, olyan vegyesen…”


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...