Így lesz hangulatos a nappali

Az otthonunkban a nappali az egyik legfontosabb helyiség, hiszen itt töltjük a legtöbb időt a családdal, barátokkal. Ahhoz, hogy kellemes és stílusos légkört teremtsünk, fontos a megfelelő lakberendezési elemek és dizájn kiválasztása. Adunk, néhány ötletet a hangulatos nappali berendezéséhez.

Bútorok és kiegészítők

Válasszuk ki a bútorokat úgy, hogy azok harmonizáljanak egymással és a nappali stílusával. Egyénre szabott lehet a berendezés a LivDan Home egyedileg tervezett és kivitelezett bútorai segítségével. A kényelmes ülőgarnitúra vagy sarokkanapé fontos, hogy elegendő helyet biztosítson a pihenéshez és a szórakozáshoz. 

Kiegészítőkkel tehetjük egyedivé a helyiséget. Párnák, takarók, függönyök, díszpárnák segítségével könnyedén felfrissíthetjük a nappali hangulatát, évszakok szerint vagy éppen a divat változásainak megfelelően.

Fontos, hogy tartsuk rendben a nappalit, különösen, ha kisebb a tér. Használjunk tárolókat, polcokat, dobozokat, ahol elrejthetjük a tárgyakat, és ne hagyjunk semmit feleslegesen a földön vagy a bútorokon.

Fal színe meghatározza a hangulatot

A nappali falainak színe alapvetően meghatározza a tér hangulatát. Ha szeretnénk tágas hatást elérni, válasszunk világosabb színeket, például fehéret, világosszürkét vagy bézst. Ha inkább meghitt és meleg környezetet szeretnénk teremteni, akkor döntsünk a sötétebb árnyalatok mellett, mint például a barna, sötétszürke vagy mélykék. Egy-egy falfelületen alkalmazott különleges tapétával is feldobhatjuk a teret.

A falak dekorációja segít személyességet és karaktert adni a nappalinak. Választhatunk festményeket, posztereket, faliképeket vagy akár saját képeket a családtagokról. Az elrendezés lehet egyszerű és letisztult, vagy élénk és merész, attól függően, hogy milyen stílust szeretnénk képviselni.

Pezsdítsük fel növényekkel a lakóteret

A növények használata segít frissítő és természetközeli érzést nyújtani a nappaliban. Az üde, zöld szobanövényekkel díszített polcok, asztalok vagy akár egy nagyobb példány a sarokban kiválóan illeszkedik a belső térbe. Figyeljünk arra, hogy a növények gondozása könnyű legyen, és ne tegyük túlzsúfolttá a nappalit velük.

A világítás szerepe

A megfelelő világítás kulcsfontosságú a nappali atmoszférájának kialakításában. Gondoskodjunk megfelelő mennyiségű és típusú mesterséges világításról is. Lámpákkal meghitt hangulatot teremthetünk az esti órákra.

Legyünk türelmesek a berendezés során, mert a nappali kinézete és hangulata idővel alakul ki és finomodik. Figyeljünk az arányokra, a színekre és az összhangra, és alkalmazzuk az ízlésünknek leginkább megfelelő stílust. A lényeg, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahol szívesen töltjük az időnket, és amely kellemes és otthonos érzetet nyújt mindenkinek.loading...