Már csak ez kellett: újabb vihar csap le, íme az érintett területek

A nyári vihar kapcsán több alkalommal is írt már az Ellenszél. Főként az előrejelzéseket szeretnénk tolmácsolni az olvasóinknak, de olyan hírek közzétételét is fontosaknak tartjuk, amelyek segíthetnek elkerülni az esetleges veszélyeket. Ilyen volt a tegnapi katasztrófa-védelem által kiadott közlemény is.

Ma sem kerül el minket a villámló vihar, de jó hírrel is szolgálhatunk a kedves olvasóinknak. Kezdjük talán ezzel, hiszen manapság a jó hírből olyan kevés van, mint esőből, amikor a termőföldeknek kellene.

A jó hír, hogy nem mindenhol kell pusztító időjárástól tartani. Az Időkép nevű meteorológiai oldal jelenlegi előrejelzései szerint a pécsiek számíthatnak nagy esőzésre az elkövetkezendő órákban.

A vihar ma sem kerül el minket.
forrás: Idokep

Az ország többi részén azonban felfrissülésre számíthatnak az olvasóink. Sajnos tegnap nem voltunk ilyen szerencsések. Nagy Mária videója Letenyéről alább látható:

A védekezés lehetőségei a vihar ellen:

    • Házon belül: Kerüljük a telefonálást, a zuhanyzást vagy fürdést, valamint a csapvíz vagy vezetékek érintését a vihar idején. Kapcsoljuk ki az elektromos készülékeket és húzzuk ki a dugaszokat. A biztonság érdekében tartózkodjunk olyan helyiségekben, amelyek nem állnak közvetlen kapcsolatban a külső falakkal.
    • Házon kívül: Kerüljük a nyitott területeket, a magas pontokat és a fák alatti tartózkodást. Keressünk olyan biztonságos helyet, mint például épületek vagy autók, amelyek villámhárító rendszerekkel vagy fémszerkezetekkel vannak ellátva.

Vigyázzunk magunkra, és bízzunk a jó időben!

loading...