Ijesztővé vált Moszkva: barikádokat emelnek, gépfegyvereket telepítenek

Ijesztővé vált Moszkva: barikádokat emelnek, gépfegyvereket telepítenek az orosz főváros peremén, hogy megfékezzék a lázadókat.

Ijesztővé vált Moszkva: barikádokat emelnek, gépfegyvereket telepítenek az orosz főváros peremén, hogy megfékezzék a lázadókat.

A Reuters az orosz Vedomosti Newspaper alapján arról ír, hogy Moszkva délnyugati határánál az orosz hadsereg gépfegyvereket állított fel. A Kyiv Post eközben egy fotót tett közzé a Twitteren arról, hogy Moszkva közelében épp lövészárkot ásnak a katonák.

Hidakat és útszakaszokat zárnak le az Oka folyó környékén az orosz kormányzat alá tartozó katonai erők, hogy megakadályozzák a Wagner-csoport lázadóinak eljutását Moszkvába. Egyes feltételezések szerint akár hídrobbantásokkal alakíthatnak ki természetes védvonalat.

A Szerpuhov melletti Oka folyón átvezető híd lezárását mutatja az alábbi Twitter-poszt, itt állítólag több tucat, az orosz védelmi minisztérium irányítása alatt álló katonát vetettek be.

A készültség egyértelműen annak szól, hogy Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője a zsoldosaival együtt Moszkva felé tart, hogy elszámoltassa a katonai vezetőket. Vlagyimir Putyin emiatt szombaton rendkívüli televíziós beszédet tartott, amelyben hazaárulásról és hátba szúrásról beszélt.

Barikádokat, védvonalakat és ellenőrzőpontokat állítottak fel az orosz reguláris erők, illetve gárdisták Moszkva körül. A Twitter ellepték az erről készült felvételek.

Fegyveres felkelés zajlik Oroszországban, a Wagner csoport és a hozzájuk csapódó lázadók már Lipeck megyében vannak, hamarosan megközelítik Moszkvát. A moszkvai vezetés civil hatósági járműveket felhasználva barikádokat kezdett el felállítani a városba vezető utak körül.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...