Orbán hazugságaival fél kézzel elbánna a leendő ukrán nagykövet

Fegyir Sándor és bajtársai a fronton harcolnak az oroszokkal. Orbán hazugságaival fél kézzel leszámolna, de nem engedik.

Orbán hazugságaival könnyedén leszámol Sándor Fegyir, leendő ukrán nagykövet. A magyar állami propaganda-televíziókban Ukrajnát már úgy mutatják be, mintha a háború kiindítója lenne, nem pedig az agresszor Putyin által megtámadott független állam. A valóság ezzel szemben az, hogy több száz magyar honfitársunk is harcol a fronton, védve a szülőföldjét az orosz pusztítástól.

Ahogy arról korábban az Ellenszél is beszámolt, Novák Katalin nem írja alá az ehhez szükséges dokumentumot. Hónapok óta próbálják távol tartani Őt, mivel pontosan tudják: Orbán hazugságaival rögtön leszámolna. Sándor Fegyir ugyanis pontosan látja, mi a valóság, 400 magyarral harcol az oroszok ellen. A Fidesz pedig százmilliókat költ arra, hogy a ruszkikat mosdassa. Nem foglalkozik a kárpátaljai magyarjainkkal, akik a szülőföldjüket védik tőlük.

A HVG-nek adott interjút a leendő nagykövet, ahol az alábbi kijelentéseket tette:

„A háború akkor ér véget, ha Ukrajna teljes területét felszabadítjuk, a győzelem pedig akkor jön el, amikor összeomlik az ellenséges állam” – jelentette ki határozottan.

Orbán hazugságaival egy mondattal leszámol Sándor Fegyir, ugyanis 400 magyar ember harcol az ukrán hadseregben

Ki mondta azt, hogy Magyarország nem vesz részt a háborúban? – kérdezett vissza arra, hogy elfogadható-e az az álláspont, hogy Magyarország ki akar maradni a háborúból. Azt is rögzítette, hogy 400 magyar harcol sikerrel az ukrán hadseregben, harmincan viszont már sajnos meghaltak.

A hazai kormánypropaganda szerint a kárpátaljai magyarok veszélyben vannak. A lap azt is megkérdezte tőle, mennyire érzik magukénak a kárpátaljai magyarok a háborút. Íme a teljes gondolatmenete:

„A propaganda akkor működik jól, ha megvan a közönsége.

Ha a propaganda primitív, az azt jelenti, hogy a közönsége is az. Magam vagyok a példa arra, hogy a magyarok, ugyanúgy, mint Ukrajna többi nemzetiségének képviselői, megvédik családjukat és szülőföldjüket.

Nagyon hálásak vagyunk a magyar önkénteseknek, az összes magyarországi barátunknak a hatalmas segítségért. A magyarságnak megvan a maga, 400 év óta változatlan történelmi küldetése: Európa pajzsának lenni, megvédeni az európai civilizáció értékeit a keleti agresszorokkal szemben. Most mi is ezt tesszük 2023-ban.”

Sándor Fegyir fél kézzel elbánna Orbán hazugságaival, de a hatalom a Fidesz-fülbevalós államfőt, Novák Katalint használja fel, hogy távol tartsa őt Magyarországtól. Reményeink szerint nem sokáig lesz rá módja.

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, és érdekel a főzés, látogasd meg az EllenLábas csatornát!

loading...