Kibukott az igazság a fideszes Tasó Lászlóból, az Árnyékkormány megszorításokra figyelmeztet

Az autósok nagyon rosszul járnak az orbáni inflációval.

Kibukott az igazság a fideszes Tasó Lászlóból az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának alelnökéből – erről beszélt Varju László az Árnyékkormány szerdai sajtótájékoztatóján.

A június 20-ai bizottsági ülésen a jegyzőkönyv szerint ezt mondta az Orbán-kormány 2024-es költségvetéséről:

Ez ezer sebből vérzik, de a lehető legjobb, vagy legkevésbé rossz költségvetés, mert jó költségvetést nem lehet csinálni ebben a helyzetben.

A DK szerint a fideszes Tasó László vallomása bizonyítja, hogy az Orbán-kormány jövő évi költségvetése hazugságokon és hamis számokon alapul. Valójában 2024-ben is folytatni akarják a megszorításokat és az áremeléseket.

Varju László azt mondta: már a Fidesz sem képes titkolni a magyarok elől az igazságot, hogy az áremelések költségvetését nyújtották be. Óriási adóemelések és drágulás elé néz Magyarország. Az orbáni infláció miatt pedig tovább fog csökkenni a bérek és a nyugdíjak értéke.

A DK ezért benyújtotta a parlamentnek a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány alternatív költségvetését, amely a teljes állami költségvetés mintegy 10 százalékának átcsoportosításával az árak helyett a béreket és a nyugdíjakat emelné. Amíg Orbán Viktor marad, addig az áremelések költségvetése és az orbáni infláció marad.

Varju szerint a fideszes Tasó László beismerése egyértelművé tette, hogy az Orbán-kormány jövőre súlyos megszorításokra készül, hiszen nem lesznek képesek tartani a 2024-es költségvetésbe írt légből kapott számokat, például a GDP, az államadósság alakulását és nem számolnak az orbáni inflációval sem. Orbán költségvetésében kizárólag a megszorítások a valódiak.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...