Milyen a tökéletes mosógép?

Kiválasztani az ideális mosógépet az otthonunkba nem egyszerű döntés. A háztartási nagygép nélkülözhetetlen a mindennapi életünkben, ezáltal nagyon fontos, hogy optimális készüléket szerezzünk be, amely valóban hozzájárul a könnyed mindennapokhoz. Ehhez azonban arra van szükség, hogy kerüljük a túl sok funkcióval ellátott eszközöket, amelyek nagy részét sosem kapcsoljuk be. A piacon szerencsére magannyi gép közül válogathatunk, így egy kis segítséggel nem okozhat problémát döntést hozni. 

 

Ebben a cikkben arról írunk egy kicsit részletesebben, hogy milyen a tökéletes mosógép. Már ha létezik ilyen. 

 

A mosógép típusa

 

Mivel a készülékek választéka hatalmas, így sokszor zavaró tud lenni, hogy merre érdemes elindulni. A bőséges kínálatban könnyű eltévedni, főleg egy olyan embernek, aki korábban csak ritkán cserélte a háztartási berendezéseit. Az onlineMárkaboltok márkás mosógépei lehetőséget adnak arra, hogy kategóriák szerint válogassunk, ami nagyban megkönnyíti a végső döntést. Legyen szó egy híres gyártóról, esetleg egy újabb vállalatról, a lényeg, hogy a megfelelő típusok között nézelődjön. 

 

Az elöltöltős változatoknak remek az energiatakarékosságuk és kényelmesen használhatóak. Mivel hatalmas kapacitásuk van, így egyszerre rengeteg ruhadarabot moshatunk ki, a kímélő kezelésnek hála pedig védik a ruhákat. Ezeknek a berendezéseknek általában több továbbfejlesztett funkciója is van, mint a gőzölés vagy éppen az időzített indítás. Remek választás a nagyobb családok számára, ahol szinte napi 3-4 alkalommal is mosni kell. Mehet bele paplan, pléd, ágynemű, szinte bármi, hiszen semmi sem akadályozza meg abban, hogy a végeredmény tiszta textil legyen. 

 

Mi a helyzet a felültöltős és a mosó-szárítógépekkel?

 

Akadnak olyanok, akik nem kedvelik az elöltöltős készülékeket, mert nem ahhoz szoktak vagy nem mutat jól a fürdőszobában, esetleg nincs elég hely másiknak. A felültöltős kivitelek könnyű hozzáférést tesznek lehetővé, hiszen a töltőnyílás a mosógép tetején található. Remek választások kisebb otthonokba, ahol tényleg alig akad hely a fürdőszobában. Amellett, hogy könnyen használhatók, több programmal rendelkeznek, így igen praktikus megoldást jelentenek. 

 

Aki azonban helytakarékosságban gondolkodik, akkor annak érdemes mosó-szárítógépet választani. Ezek a készülékek nemcsak mosnak, hanem szárítanak is, így kisebb lakásokba, erkély nélküli otthonokba nem találhatnánk jobbat. 

 

Márkás mosógépek

 

Akinek nagyok az elvárásai, szeret maximális hatékonyságú eszközökkel dolgozni, annak érdemes elgondolkodnia egy Whirlpool berendezésen, amelyek között 8 kg-os kapacitással rendelkező eszközt is találhatunk. A márka egyedi 6. érzék technológiájának hála a mosógép mindig az adott ruhamennyiséget veszi alapul, ehhez igazítja a mosást. Az 1600 fordulatos centrifuga pedig igen hatékony, így szinte száraz ruhákat szedhetünk ki a gépből. Aki tehát szárítógépet használ, annak ez fontos szempont lehet, hiszen így nagyban csökkenthető annak működési ideje. loading...