Melyik a neked való számfestő?

A számfestés egy remek kreatív hobbi, amit bárki élvezhet életkortól, művészeti előképzettségtől függetlenül. Legyél akár tapasztalt művész, lelkes kezdő vagy kíváncsi gyermek, ideális elfoglaltságot találhatsz magadnak a számfestésben.

 

Ahhoz viszont, hogy ez az elfoglaltság maradéktalanul kellemes élményt okozzon, fontos megtalálni az adottságaidhoz leginkább illeszkedő készletet, ami nem mindig könnyű feladat, hiszen a kínálat igencsak gazdag. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár szempontot, amelyek a segíŧségedre lehetnek a döntésben.

 

Kornak megfelelően

 

Érdemes alaposan körülnézni és átböngészni az akciós tételeket is, így utunkba kerülhet egy-egy olcsó számfestő is, ami minőségi, csak épp kedvezőbb áron kínálják. 

 

Az életkor persze mindenképpen meghatározó szempont a számfestő készlet kiválasztásánál. Nézzük például, milyen a megfelelő számfestő gyerekeknek? Először is az átlagnál mindig nagyobb, kevesebb elemből álló mintákat tartalmaz, hogy a lurkók nehézségek nélkül dolgozhassanak vele. Ezenfelül a témaválasztás is eléggé jellemző, ha végignézzük az Otthonihobbi.hu kínálatát, láthatjuk, hogy a gyerekeknek szánt készletek nagyobb része állatokat, mesefigurákat, vagy valamilyen természeti képet ábrázol élénk, vidám színekkel. Az egyszínű területek terjedelmesebbek, szépen igazodnak a gyermekek finommotoros képességeihez.

 

Ezzel szemben a felnőtteknek javasoltak sok esetben bonyolultabb, részletekben gazdag mintákat tartalmaznak, ebből kifolyólag ügyességre és több türelemre van szükség a megvalósításhoz, s olykor igazán komoly művészi kihívás elé állíthatnak.

 

Ki mit tud?

 

Érdemes viszont jól felmérni, hogy hol tartasz éppen a számfestés nevű izgalmas kalandban. A komolyabb kihívásoknak csak sokrétűbb tapasztalat birtokában érdemes nekivágni, hogy semmiképpen se érjen kudarcélmény, hiszen éppen az a cél, hogy remekül érezd magad. A számfestésben is, mint a legtöbb dologban, jót tesz a fokozatosság, válassz mindig a képességeidnek megfelelő feladatokat!

 

Az is fontos szempont, hogy érdekeljen a téma, ami éppen formálódik a kezeid alatt. Állatok, tájak, városok, épületek emberek, híres festmények – a lehetőségek tárháza, ha nem is végtelen, de biztosan találsz benne kedvedre valót. S ha úgy tartja kedved, alkotás közben órákat mélázhatsz kedvenc állatod kedves formája felett, távoli tájakra utazhatsz gondolatban, vagy éppen Van Gogh-nak érezheted magad.

 

Válaszd a minőséget!

 

Számfestő készleteket többféle minőségben is kaphatsz, érdemes olyat választani, ami tartalmazza az összes szükséges eszközt az alkotáshoz, úgy mint a kiváló minőségű ecseteket, a vásznat és festékeket.

 

Sokszor, amit megspórolsz az áron, azt elveszítheted élményben. Ha a festék folyik, nem fed megfelelően, az ecset pedig néhány mozdulat után elveszti a formáját, máris oda az önfeledt alkotás öröme, és a végeredmény is hagy maga után némi kívánnivalót.

 

Ha viszont mindig korodnak, képességeidnek és érdeklődésednek megfelelő készletet választasz kiváló minőségben, akkor az alkotással töltött idő alatt felejthetetlen élményekkel gazdagodhatsz!loading...