Maruzsa Zoltán levelét kiszivárogtatták: összeül a válságstáb?

Maruzsa Zoltán levelét kiszivárogtatták.
Kép forrása: MTI

Maruzsa Zsoltán köznevelésért felelős államtitkár belső levelezése a Telex birtokába került. Olyan cifra mondatok vannak benne, amelyek felérnek egy beismeréssel: a Fidesz színház, és színész benne minden férfi és nő.

Többek között Antalffy Péternek, a Klebelsberg Központ Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának vezetőjének, valamint Kisfaludy Lászlónak, a köznevelésért felelős helyettes államtitkárnak és a KK szakmai vezetőinek küldték el a leveleket.

Szerdán A Telex kérdéseket küldött a Klebelsberg Központnak, mivel egy olvasójuk felhívta a figyelmet arra, hogy a Honvédelmi Minisztérium katonai önkénteseket toborozott levélben. Méghozzá a honvédelem tantárgy oktatásához, amelyet a 2023/24-es tanévben terveznek bevezetni. Az Oktatási Hivatal honlapján megjelent a „Honvédelem tantárgy kerettanterve” a szakképzési intézmények 9. évfolyamára és a köznevelési intézmények 11. évfolyamára.

A Telex azt kérdezte, hogy valóban elindul-e a honvédelem tantárgy oktatása 2023 szeptemberétől. Ha igen, hány iskolában fogják tanítani, miért pont ezekben az iskolákban, valamint mi a honvédelem tantárgy oktatásának célja.

A Klebelsberg Központ sajtóosztálya véletlenül csütörtök este 21:31-kor elküldte a választ együtt a belső levelezéssel, amely Maruzsa Zoltán és a KK kommunikációs főosztálya között folyt.

Maruzsa Zoltán levele félelmetes, ugyanakkor szánalmas is – nem véletlen, hogy nem akarta, hogy ez nyilvánosság elé kerüljön

„Péter, ezt ugyebár mi is tudjuk! Nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani. Már az első mondat sem igaz, hisz Péterffy Balázs vezetésével lettek leegyeztetve, hogy ki vállalja.

Úgy gondolom, hogyha az első mondatot igaznak véljük, akkor teljesen életszerű, hogy a KK-nak nem kell tudnia, hogy hány iskolája vesz részt ebben a programban: hát annyi, ahányan így döntöttek. A választerv tehát nem rossz. De ha inkább meg akarjátok írni, hogy a KK x intézményt választott ki, tőlem azt is lehet.

Mi legyen?

Zoli”

Maruzsa Zoltán levelében tehát mindenképp arra ösztönöz, hogy senki se mondjon igazat. Teljesen mindegy, mit hazudnak, de találják ki előtte.

Újabb példa a Fidesz cirkuszi társulatának egy előadásából.

További cikkeinkért kattints ide, vagy látogasd meg főzős csatornánkat!

loading...