Hadházy kimondta: így lehet választást nyerni – leesett az állunk

A lomb nélküli lombkoronasétány semmi ehhez képest
Kép forrása: MTI

Hadházy Ákos bejelentkezett a Kossuth térről. Épp a diákok és a tanárok tüntetnek, valamint a parlamenti pártok is csatlakoztak hozzájuk zászlóikkal. Azt is elmondta nekünk, hogy miként lehet megdönteni „ezt a mocskos rendszert.”

Íme Hadházy Ákos bejegyzése:

Van-e bármi értelme az ellenzék “parlamenten” belüli felszólalásainak a bosszútörvényről? 

 Egyértelmű, hogy nincs.

 Volt-e bármi értelme a tanárok, diákok eddigi tiltakozásainak?

Egyértelmű, hogy igen. Az, hogy a céljukat nem érték el eddig, nem azt jelenti, hogy nem volt értelme a tüntetéseknek és sztrájkoknak, csak azt, hogy nem voltak elegen. 

Van-e esélye, hogy a “parlamenten” belüli felszólalásokkal eredményt lehet elérni?

Egyértelmű, hogy nem.

Van-e esély arra, hogy a tanárok, diákok eredményt érjenek el?

Egyértelmű, hogy igen, persze sok feltétele van ennek.

  • Először is, akik eddig cselekedtek, nem adhatják fel.
  • Másodszor, sokkal többeknek kell csatlakozni hozzájuk.
  • Harmadszor: csak akkor győzhetnek majd, ha nem “csak” saját ügyükért harcolnak, hanem az egész mocskos rendszert meg akarják dönteni.

Hadházy Ákos szerint tehát nem a pártok üldözik el majd a rendszert, hanem azok, akik kimennek tüntetni

Hadházy Ákosra reagálva:

Először is: ha a tüntetők döntik meg a rendszert, akkor ki lesz a Góré? Hadházy? Bemennek a parlamentbe, áttörik a sorfalat? Vagy miként gondolta ezt? Ehhez ugye kellene egy választás, amit meg kellene nyerni.

Másodszor: Ha nem választásokkal és pártokkal, akkor kikkel? A tanárok beülnek a Házba? Egy egész népet fognak nem középiskolás fokon taní-tani? Ki oktat majd az iskolákban? Vagy miféle államformát képzelt el Hadházy Ákos itt?

Harmadszor: Nagyon helyes, hogy a diákok és a tanárok kiállnak magukért, de Orbán Viktor rendszerét pártok fogják tudni eltüntetni. Tessék pártot alapítani, elindulni a választáson, szövetkezni azokkal a pártokkal, akiknek jelentős támogatottságuk és programjuk van (kezdve Dobrev Klára Árnyékkormányával). Nem pedig azt hazudni az embereknek, hogy jöjjenek ki minél többen, mert akkor elzavarjuk Orbánt!

Kik, hova? Ennek működésképtelenségét Hadházy Ákos is pontosan tudja, mégis ezt állítja a híveinek. Vajon miért? Szeretne egy kispártot, hogy legyen egy maroknyi csapata a Parlamentben? Akkor már érni fog valamit a parlamenti munka? Vagy mikortól kezdődik az érdemi parlamenti meló? A tanárforradalom után, amikor Hadházy bemegy, és beül a székbe? Ki választja meg? Az az ország, amelyik választópolgárainak szimpátiáját tekintve többségében (sajnos) még ma is Fidesz-szavazó? Ha nem a választók, akkor mit akar? Csak úgy elfoglalni a trónt?

Lássunk át azon, hogy amíg nem sikerül érdemi támogatottságot szerezni a pártoknak, annyian mehetünk ki az utcára, ahányan csak akarunk. Ez erőt demonstrálhat, de Orbánt nem űzi el, az hétszentség. Ha Hadházy Ákos mást mond, akkor lesz’ szíves részletezni ennek a menetét! Vagy lehet, hogy maga sem hiszi el?

Jabronka Richárd

További cikkeinkért kattints ide, vagy ha unod a politikát, látogasd meg a főzős csatornánkat!

loading...