A fideszes képviselő olyat mondott, hogy Kósa Lajos visszaadja a bohócorrát

Olyat mondott a képviselő, hogy Kósa Lajos visszaadja a bohócorrát.

A fideszes képviselő olyat mondott, hogy az egész ország rajta nevet. Kósa Lajos pedig újabb vetélytársat kapott a Fidesz nagycirkuszában.

Hende Csaba volt honvédelmi miniszter a Facebookon kiposztolta, hogy mivel már betonúton lehet közlekedni a Vashegy vaskeresztesi és felsőcsatári részén, „nagyjából utolértük az osztrákokat”.

Hende posztolt egy fotót is, amin vidáman sétál az aszfaltozott úton, a kép mellé pedig azt írta:

„Bizony sokáig csak irigykedve néztük szomszédainkat, hogy náluk a Vashegyen aszfaltozott mezőgazdasági utak vannak. Mára azonban már a vaskeresztesi és felsőcsatári hegyen is a felújított utakon kényelmesen lehet közlekedni.”

A fideszes politikus következtetése tehát: ha betonút van, minden van. Nem kell többé irigykedve nézni a határ osztrák oldalára. Mondjuk az, hogy mit jelent a nagyjából, sajnos ebből a posztból nem derült ki.

Milyen ország az, ahol a kormányzó párt politikusai annak örülnek a világon a legjobban, ha sikerül leaszfaltozni egy utat? A magyar emberek is ennek örülnek a legjobban? Így képzelünk el egy országot, ahol 13 éve dübörög a gazdaság? Hát álljon már meg a nászmenet egy fél percre!

A fideszes képviselő olyat mondott, hogy az osztrák fizetések is fogják a hasukat a röhögéstől

Bécsben is buszsofőr- és villamosvezető hiány van, lasszóval kell fogni őket, akár 100-at is felvennének, ezért a héten toborzó kitelepülést szerveznek a Karlsplatzra, hátha így sikerül a hiányon enyhíteni. De más állásokra is keresnek embert a Wiener Liniennél, mérnököket, szerelőket, irodistákat, szoftvereseket, árubeszerzőket, jogászokat stb. Nincs elég ember.

Mennyit fizetnek? A Vakmajom nevű blog közzétett egy listát pár üres állásról, bruttó havi bérekkel, egyéb juttatásoktól most eltekintve:

 • buszvezető(nő) 2850 euró
 • jogász 3928,88 euró
 • technikus 3163,32 euró
 • beszerzés menedzser 3928,88 euró
 • online jegyértékesítés kezelése 2658,87 euró
 • irodai asszisztens 2535,96 euró
 • kontroller 3494,83 euró
 • teszt-menedzser 3928,88 euró
 • SAP modul felügyelő 4268,38 euró
 • ingatlanjogász 4268,38 euró
 • árubeszerző 3729,17 euró
 • HR-es 3729,17 euró

A pesti bérekkel összevetve itt ugye épp havi 730 000 bruttóért keresnek busz- meg trolivezetőt, ami majdnem 2000 euró, a buszsofőr bérek egész szépen konvergáltak egymáshoz, miközben a bécsi átlagbér a megtermelt magasabb GDP-vel arányosan kb. háromszoros, Pest 1000 körül Bécs 3000 körül, a buszsofőr bér csak bő 40%-kal magasabb. Ahogy a mobilis szakácsoké is lassan összeér, Pesten bruttó 2000, ami Bécsben kb. 2500.

A nem mobilis átlag persze nem, ahogy a mélyen nyomott tanárbérek is fényévekre vannak a bécsiektől, ahol 3000 euró körül van a kezdőbér. Csak ott konvergál a bér, ahonnan könnyen el lehet menni egy ausztriai állásra, ott Európa majdnem házhoz jön. Ameddig megvan az EU-tagság, mert ez is csak annak köszönhető. Csak annak, az összenyitott közös piacnak.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...