A DK elintézte: nem kell jelenteni senkinek az idén, ezt megúsztuk

Fotó: Ellenszel.hu

A DK elintézte, hogy ne vezessék be azt az agyrémet, amely miatt minden lángososnál, kifőzdénél számítógépen jelenteni kelljen az ételek típusáról a Turisztikai Ügynökségnek.

A felháborodások okán ugyanis Gy. Németh Erzsébet megkérdezte – nem hivatalosan – Tállai Andrást, hogy mégis mi ez az egész cirkusz. Tállai, érezve a nyomást a vendéglátók és a DK részéről, elmondta, hogy ettől meg fog hátrálni a Fidesz.

„Nagy felháborodást okozott, hogy a büféknek, kocsmáknak, éttermeknek július 1-vel online jelezni kell a Turizmus Ügynökségnek, hogy pontosan miből, mikor és mennyit adnak el.

Ehhez kell számítógép v. laptop v. táblagép. Mindez a pénztárgép mellett! Két lángos kiadása után a büfés nem csak a fogyasztás összegét üti be a pénztárgépbe, hanem azt is közli az állammal, h. hány db sajtos-tejfölös lángost adott el. Mindezt a nyári szezon kezdetén. Agyrém! 

Sokan megkerestek az ügyben, így ma – nem hivatalosan – megkérdeztem Tállai pénzügyminisztériumi államtitkárt, hogy tényleg komolyan gondolják ezt? És válaszolt! 

Szóval jöjjön a jóhír: rendelet készül, a 100 mFt árbevételig az idén nem kell jelenteni! 

Remélem jövőre átgondolják az egészet” – zárja sorait Gy. Németh Erzsébet.

A DK elintézte: nem kell jelenteni a lángososoknak.

Egy normális országban nem is jöhetne szóba, hogy mondjuk a hot-dog mellé üssön a pénztárgépbe is az eladó, valamint írja le, hogy az eladott két hot-dog közül melyik tartalmazott uborkát, sült hagymát, ketchupot, és melyik majonézt.

Így nézett volna ki egy párbeszéd, de a DK elintézte, hogy erre ne legyen szükség. Ha otthon főznél az éttermek helyett, kattints ide!

loading...