Hitelre adnak ételt egy kifőzdében, aláírás sem kell: ide jutottunk

Hitelre adnak ételt ebben az étkezdében.

Hitelre adnak ételt egy kifőzdében, méghozzá aláírás nélkül. Elkérnek hozzá minden adatot, de ha ezt nem hajlandó átadni a kuncsaft, egyszerűen az arcfelismerő rendszerrel vonják le majd tőle a törlesztőt. Húsbavágó paródia a kiskereskedőket érintő legújabb, értelmetlen szabályozásról.

A készítők maguk is érintettek, hiszen a Déli pályaudvar közelében működtetik a kifőzdéjüket. Egészen pontosan a 1126 Budapest, Böszörményi út 3 c szám alatti Ételbolt nevű vendéglátóhely az övék. A humort a főzéssel vegyítik, így lehetséges, hogy Facebook-oldaluk már közel 50 ezer követőt jegyez. (Hozzátesszük, hogy látva a jobbnál jobb, igényes fogásokat, szívből ajánljuk őket az ebéd elfogyasztása tekintetében is.)

Az alábbi videójukban egy vásárló-eladó párbeszédet láthatnak. A jelenetet a magyar valóság írta. A vevő szeretné megkapni a slambucot, amit kért, de ez nem megy olyan egyszerűen. Az új rendszerben ugyanis mindent rögzíteni kell, hiába megy a busza az éhes vendégnek. Noha az új rendszer bonyolult, új lehetőségeket is megnyit. Ilyen többek között, hogy hitelre lehet vásárolni mindössze néhány adat megadásával.

Íme a jelenet.

@noemi_futyi

Slambuc hitelre, NTAK itt NTAK ott, a busz meg amott#ntak #futyi #humor #foryou #fp #nekedbe #poèn #vendèglàtàs #pincèr #Futyi #vicc #Ètelbolt #pusztuljonforyouba

♬ eredeti hang – Noémi és Futyi

Hitelre adnak ételt, mert egy slambuc számlázása külön embert kíván

Az előírt adatszolgáltatás kötelezettség, amely július 1-jétől érvénybe lép a büfék, éttermek, cukrászdák, kávézók, italboltok, bárok, szórakozóhelyek és gyorséttermek számára, valós időben történő értékesítési adatok megadását követeli a dolgozóktól. A gyakorlatban azonban ez a követelmény szinte lehetetlennek tűnik.

Ezek az adatok a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) számára lesznek elérhetők, és az adóhatóság és a statisztikai hivatal is hozzáférhet az információkhoz. Az NTAK honlapja szerint a vendéglátóhely számára július 1-jétől kezdve kötelező lesz az adatszolgáltatás. Ettől az időponttól kezdve a vendéglátósok csak az NTAK által előírt adatszolgáltatási szoftverrel értékesíthetik termékeiket. Az adatszolgáltatás alól csupán három kivétel van:

  1. Munkahelyi/közétkeztetést végző vendéglátóhelyek,
  2. Rendezvényi (fesztivál) étkeztetés,
  3. Mozgó vendéglátóhelyek (büfékocsik).

A többieknek egy akkora adminisztratív plusz teher hullik a nyakukba, ami hosszú, kígyózó sorokat fog eredményezni mindenhol.

További cikkeinkért kattints ide! Te is hallottad? Elindult az EllenLábas. Ha szeretsz főzni, kattints ide, hogy ne maradj le a receptekről!

loading...