Férfi hosszú ujjú ingek – fedezd fel a különféle mintákat és típusokat

A hosszú ujjú ingekről sok férfinak az elegáns viselet jut eszébe. Pedig nagyon jó szetteket lehet összerakni belőle a hétköznapokra is, amelyek között sportos, félelegáns és vagány is bőven akad. Milyen típusú ingeket viselhetünk a különféle stílusokhoz, ha annak hosszú az ujja?

Mintás ingek nem csak a hétköznapokra

Ahogy egyre alapvetőbbé vált a digitális nyomtatás, úgy terjedtek el az egyre különlegesebb nyomatú ingek is. A megszokott kockás vagy halszálkamintás ingek mellett már olyat is kaphatunk, amelyen egy komplett képregény szerepel. Különféle látványos grafikával nyomott vagy épp vicces ingek lepték el a kínálatot, amiket nagyon jól tudunk használni. A hosszú ujjú ing ráadásul sokkal változatosabban viselhető, mint a rövid kivitelű modellek. Többféle módon tudjuk feltűrni az ujját, vagy épp szabadon hagyni. Ezen kívül pont emiatt nem csak a hideg időben lehet jó választás, de nyáron is kiváló kiegészítést ad a szettünkhöz. A mintás ingek pedig különösen. Ha kedveljük a stílusos lazasággal egybekötött eleganciát, akkor bátran viselhetünk egyszínű zakóval egy erősebb mintájú inget. Persze szigorúan csak a hétköznapokra vagy baráti összejövetelekre, esetleg üzleti megjelenéshez, ha az etikett engedi. Az elegáns alkalmakra még mindig él a jól ismert ingszabály.

Hosszú ujjú ingek elegáns alkalmakra

Az elegáns alkalmakra mindig hosszú ujjú inget illik viselni. Kivétel ez alól, ha félelegáns alkalomra megyünk. Az elegánsabb hosszú ujjú ingek anyaga is elegáns, ugyanis ezekből hétköznapi is létezik. Vagyis, ha épp egy estélyre készülünk, akkor azért nem lesz megfelelő akármilyen hosszú ujjú ing. Az elegáns ing mindig finomabb anyagból készül, tapintásra is selymesebb. Nem hivalkodó. Általában egyszínűek vagy diszkrét mintával rendelkeznek. Persze, itt is akadnak kivételek, hiszen aki kedveli a vagányabb eleganciát, azok számára már erősen csíkozott selyeming is kapható. Azonban alapvetően a klasszikus értelmezés szerint az elegáns ing mindig visszafogott mintázatú vagy teljesen egyszínű. Lehet sötét vagy világos a színe, ez úgyis attól függ, hogy milyen hozzá az öltöny. A gallérja pedig mindig keményített és szűk állású – ehhez mutat szépen a nyakkendő. Gallértípusokból egyébként sokféle létezik, és átlagosan elmondható, hogy minél szélesebb az állása, annál kevésbé számít elegánsnak. Ugyanakkor a jól ismert olasz galléros ing gallérállása bővebb, viszont rövid gallérvéggel rendelkezik, vagyis még itt is akadnak kivételek. A keményített gallér azonban mindegyik elegáns hosszú ujjú ingnél alap.

Milyen stílusban viselhetjük a hosszú ujjú inget a hétköznapokon?

A hétköznapokon a hosszú ujjú inget, ahogyan erről már szó volt, nyáron is viselhetjük. Ebben az esetben többféle módon tudjuk feltűrni az ing ujját és úgy hordani azt, akárcsak egy rövid ujjú verziót. Felhajthatjuk szépen és szabályosa, de direkt hanyagul is – mint ha csak egy kalandfilmből léptünk volna ki. Jól áll a szafari stílushoz az ing felhajtása, ugyanakkor egy elegánsabb chinónál is megállja a helyét – egyfajta vagány eleganciát sugallva. A feltűrt ingujj egyébként jól mutat a sportos stílus esetén is. Farmerrel és sportcipővel viselve kifejezetten férfias és vagány megjelenést ad. Érdemes tehát kísérletezni ezzel és beszerezni pár stílusos darabot a Bolf webáruházából.

loading...