Buzinkay: Miért baj, ha a Momentum-MSZP-P lefekszik a Fidesznek

Buzinkay György

Buzinkay György a közösségi oldalán osztotta meg az alábbi írást. Változtatás nélkül közöljük:

Miért baj, hogy a fővárosi MSZP-Momentum-P trojka a Fidesszel együtt szavazza meg a kormánynak fontos üzleteket?

A minap írta meg a 444, hogy a fővárosi közgyűlésben a kormánynak két kiemelten fontos ügyben alakult ki Fidesz-MSZP-Momentum-P “nagykoalíció”. Egyrészt megszavazták, hogy Garancsi István cégéhez (azaz a Fideszhez) kerüljenek Budapest hirdetőtáblái, másrészt megszavazták, hogy Pintér Sándorhoz köthető körök telepíthessenek kamerákat a főváros oszlopaira. Mindkét esetben Baranyi Krisztina és a Demokratikus Koalíció szavazott csak a kormánynak kedvező döntések ellen. 

Érdemes arra is visszaemlékeznünk, hogy tavaly év végén pont Ferencváros és a DK-s polgármesterek által vezetett kerületek nem kaptak a kormánytól “rezsikompenzációt”, míg az MSZP-Momentum-P színeiben lévő polgármesterek kerületei kaptak (igaz, jóval kevesebbet, mint a fideszes vezetésű önkormányzatok). 

Azaz nem egyedi eset, hogy látszik a két különböző ellenzéki önkormányzatok által követett stratégia. Az MSZP-Momentum-P azt az irányt képviseli, hogy egy polgármesternek a mindenkori kormánnyal jó viszonyt kell ápolnia, ezért pedig meg is jutalmazza ezeket az önkormányzatok a kormány.

Buzinkay: az egyedüli helyes út Baranyi és a DK-s polgármesterek hozzáállása

Ezzel szemben Baranyi Krisztina és a DK-s polgármesterek megértették, hogy itt nem egy működő demokráciában élünk, így a választók sem csak azért szavaznak ellenzéki polgármesterekre, hogy a muskátlikat másképp tegyék ki a középületek ablakaiba, mint a fideszesek, hanem hogy az ellenállás kis köreinek bázisai legyenek.

Én értem persze, hogy az MSZP-Momentum-P politikusai miért próbálnak a kormánynál jó pontokat szerezni. Hiszen így a néhány buksi simogatástól a saját újraválasztási esélyük növekedését várják. Csak hát a Fidesszel úgyis a fideszes polgármesterek tudnak jobban egyezkedni, ezt a választók is tudják, tehát nyilvánvalóan nem ezért voksoltak 2019-ben az MSZP-Momentum-P polgármestereire sem. 

Az MSZP-Momentum-P trojka polgármestereinek is az alapvető nehézsége abból származik, hogy egy önkormányzatiságot elpusztítani akaró, zsarnoki kormány uralkodik Magyarországon. Azzal meg nem kiegyezni kell, hanem harcolni és mindent megtenni a kormányváltásért. Akkor is, ha ez a nehezebb út.

Ezért az egyedüli helyes út Baranyi és a DK-s polgármesterek hozzáállása! Ezért lenne jó, ha az összes ellenzéki polgármester megértené: az első számú feladatuk mindegyiküknek az, hogy a kormányváltást kiharcolják!

További cikkeinkért kattints ide!

loading...