Kirúgná a mentők főigazgatóját az árnyékminiszter, amiért hazudott

A mentők főigazgatóját menesztené Komáromi Zoltán.
grafika: ellenszel.hu

A mentők főigazgatójának menesztését követeli a DK – jelentette be Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának azonnali menesztésére és az OMSZ szakmai alapú átszervezésére szólított fel hétfői, online sajtótájékoztatóján a DK képviselője.

Komáromi Zoltán úgy fogalmazott: „trükkös statisztikával veri át a magyarokat” az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és a kormány. Rétvári Bence belügyi államtitkár, majd az OMSZ főigazgatója is beismerte, hogy nem a hívástól számítva érkeznek ki 10-15 percen belül a mentők. A valóság az, hogy csupán a riasztástól, azaz a mentőkocsi indulásától mérve – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Az embereket nem az érdekli, hogy hány perc alatt megy át a mentőkocsi a városon vagy ér ki a baleseti helyszínre. Az érdekli őket, hogy hány percen belül számíthatnak segítségre – fogalmazott a képviselő.

Külön érdekesség, hogy korábban a mentők főigazgatója így nyilatkozott arról, hogy a kamara arra kérte a háziorvosokat, hogy ne írják alá az ügyeleti szerződéseket.

„Nem fair a betegekkel ezt a játékot játszani. Amit a Magyar Orvosi Kamara tesz, az szemben áll hippokratészi eskünkkel. Mondom ezt azért, mert én is orvos, én is kamarai tag vagyok. Éppen ezért erősen vitáznék azzal a kijelentéssel, hogy ők minden orvos álláspontját képviselik. Az enyémet és sok kollégámét egészen biztosan nem” – hangsúlyozta, majd hozzáfűzte: őket erről senki nem kérdezte meg az orvosi kamarától.

Vajon mennyire fair a betegekkel azt a játékot játszani, hogy csak a statisztika szerint kapnak időben segítséget, főigazgató úr?

További cikkeinket itt olvashatod. Hallottad? Megjelent a legújabb főzős csatorna, az EllenLábas. Ide kattintva Te is fel tudsz iratkozni, hogy ne maradj le a legjobb receptekről és műsorokról!

 

loading...