A DK ingyenes szabadstrandokat javasol a Balatonra

Szabadstrandokat javasol a DK minden településre a Balaton-parton.
Kép forrása: MTI

Minden Balaton-parti településen ingyenesen elérhető szabadstrandokat javasol a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője. Legalább egyet mindenhol.

Kálmán Olga a DK Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta: a jó idő beköszöntével egyre többen szeretnék szabadidejüket a Balatonnál tölteni, a fizetős partszakaszok viszont még a tavalyi évhez képest is „mértéktelenül megdrágultak”, a szabadstrandok közül pedig alig maradt egy-kettő, „miután Orbán emberei beépítették az egész Balaton-partot”.

A DK árnyékkormányának javaslata szerint minden érintett településen garantálni kell egy mindenki számára ingyenesen elérhető szabadstrandot. „Elég volt abból, hogy a fideszes oligarchák és a strandbelépőket drágító orbáni infláció még a pihenés lehetőségét is elveszi a tisztességes magyaroktól” – fogalmazott az árnyékkormány szóvivője.

Szavai szerint azok után, hogy az árak a boltokban megfizethetetlenek, a kormány áremelései miatt egyre kevesebbet érnek a bérek. Emellett a nyugdíjak is elértéktelenedtek. A miniszterelnök az emberekre szabadította Európa legmagasabb inflációját. Ez azonban nem elég nekik, a Fidesz még a Balatont is kisajátítja magának.    

A DK Dobrev Klára vezette árnyékkormánya ezt sosem engedné: azért dolgoznak, hogy letörjék az inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek Magyarországon – húzta alá Kálmán Olga.

A szabadstrandokat már csak azért is elvárható lenne visszahozni, mivel a Balaton közös természeti kincsünk. A magyar tenger, nem pedig Mészáros Lőrinc úszómedencéje. Hadd érezzük, hogy akár egy egészen kicsit valami mindannyiunké ebben az országban!

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, és főznél inkább velünk valamit, látogasd meg az EllenLábas csatornát!

loading...