Segélykiáltás: „Csak azért éljek, hogy a számláimat befizessem?”

Segélykiáltás: egy idős néni nem tudja, mitévő legyen.
Grafika: ellenszel.hu - Képünk illusztráció, NEM a cikkben szereplő hölgyet ábrázolja.

Naponta több levelet kapunk mind az Ellenszél Facebook-oldalára, mind e-mailben az olvasóktól. Egyre több a kétségbeesett megkeresés, segélykiáltás. A lehetőségeinkhez mérten próbálunk segíteni, főként abban, hogy a hozzánk fordulók megtalálják a környezetükben lévő lehetőségeket étkeztetésre, önkormányzati támogatásra.

Sajnos nem mindig sikerül segítenünk. Van, amikor már elfogynak a szavak, és akárhova fordulunk, tehetetlenül állunk az adott eset előtt.

Egy nyugdíjas hölgy levelét tesszük most közzé, aki számos betegséggel küzd, azonban szeretne magáról gondoskodni. Segítség hiányában azonban erre képtelen. A gyermekeivel nagyon rossz a viszonya, a háznak, amelyben lakik, jelenleg csak haszonélvezője. Az étkeztetését is nehezen oldja meg, az önkormányzat pedig széttárja a karját, ugyanis „nincs igény” arra, hogy megszervezzék a kistelepülésen a szociális étkeztetést.

Rengeteg gyógyszert szed, a nyugdíja azonban „túl magas” ahhoz, hogy ezekre támogatást kapjon. A nevét és a képét kitakarva tesszük közzé a leveleinek egy részét. Arra kérjük az olvasóinkat, hogy amennyiben tudnak bármilyen megoldást erre a helyzetre, jelezzék felénk! Nem pénzbeni támogatásra gondolunk, hanem olyan lehetőségre, amivel a néni élni tud.

Segélykiáltás egy magyar nyugdíjastól. Hogyan lehetne a helyzetét megoldani?

Segélykiáltás: hálót adjon a kormány, ne halat! De Magyarországon se hal, se háló

Ő ezt nem kérte, mi viszont szeretnénk segíteni neki. Magunkat pedig edukálni egy kicsit. Meg szeretnénk tudni, hogy a hozzá hasonló magyar rászorulótól kapott segélykiáltás miként érhetne célba. Őszintén szólva, gőzünk sincs. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy:

  • A jelenlegi magyar szociális ellátórendszer mit kezd azokkal, akik ilyen helyzetbe kerültek?
  • Amikor a családbarát kormány villog a nagy „sikereivel” mi az, amit ilyenkor fel tud mutatni?
  • Van bármilyen lehetőség szociális étkezésre ott, ahol az önkormányzat ezt nem szervezi meg?
  • Ha egyszerűen nincs pénz, de a gyógyszerre szükség van, mihez kezd egy egyedülálló nyugdíjas? Hogyan segít neki az állam?

Ez egy valódi segélykiáltás. Reméljük, célba talál, és valaki tud megoldást. Ha mással nem is, a cikk megosztásával segíthetsz abban, hogy többekhez jusson el az üzenet. Köszönjük!


Hallottad? Elindult a legizgalmasabb főzős csatorna, az EllenLábas, ahol olcsó, de kiadós recepteket mutatunk be. Ide kattintva megtekintheted. Ha további közéleti cikkeinket olvasnád, ide kattints!

Képünk illusztráció, NEM a cikkben szereplő hölgyet ábrázolja.

loading...