Dobrev Klára megmutatta, miért a nyugdíjasok az orbáni infláció legnagyobb vesztesei

Kíváncsi vagy arra, hogy miért a nyugdíjasok az orbáni infláció legnagyobb vesztesei? Megmutatom! – mondja Dobrev Klára legfrissebb videójában.

Ez az ábra azt mutatja, hogy Magyarországon az átlagbérekhez képest mennyit érnek az átlagnyugdíjak. Itt azt láthatod, hogy 10 évvel ezelőtt még majdnem 70 százaléka volt az átlagnyugdíj az átlagbéreknek. Azaz jobban éltek a nyugdíjasok.

És utána következik a drámai 10 év. A mai napra eljutottunk oda, hogy az átlagnyugdíj alig éri el az átlagbér felét. Azaz a nyugdíjasoknak nemcsak ma, hanem az elkövetkezendő időben is azzal kell számolnia, hogy feleannyi pénzből kell megélniük, mint adott esetben azoknak, akiknek van munkájuk. Miközben az árak az orbáni inflációval, a gyógyszertárakban, a benzinkúton, a boltokban ugyanolyan magasak. Éppen ezért ma ilyen nehéz nyugdíjasnak lenni Magyarországon.

Dobrev Klára mutat egy másik ábrát is, amin az látszik, hogy mennyit költenek az európai uniós országok az idős honfitársakra, azaz nyugdíjra. Itt Ausztriát látod 11,7 százalékkal még nem is ők költik a legtöbbet Európában. Az össznemzeti jövedelmük 11,7 százalékát költik idősebb honfitársaik méltó, emberhez méltó életére. Azt is lehet látni, hogy akár Lengyelország, akár Csehország vagy éppen Szlovákia is többet költ nyugdíjakra, mint Magyarország.

Az Orbán-kormány 6,1 százalékát költi el az össznemzeti jövedelmünknek nyugdíjasokra. A nyugdíjak egyre kevesebbet érnek és az össznemzeti jövedelmünkből is egyre kevesebbet költünk rájuk. Ezért sújtja az orbáni infláció sokkal jobban az idős honfitársainkat, jelentette ki az árnyék-miniszterelnök.

Dobrev Klára arról is beszélt, hogy azért alakította meg az Árnyékkormányt, hogy letörjék az orbáni inflációt. Hogy a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek, ne az árak!


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...