Bodnár Zoltán: Megsemmisültek az Orbán-kormány idei GDP-várakozásai

Az árnyék-pénzügyminiszter lerántja a leplet az orbáni inflációról

Bodnár Zoltán volt MNB-alelnök szerint megsemmisültek az Orbán-kormány idei GDP-várakozásai. Harmadik hónapja tart a recesszió.

Lázálomnak bizonyulhat az Orbán-kormány idei terve az alig másfél százalékos GDP-növekedéséről is. Már az egymást követő harmadik hónapban csökken a magyar gazdaság teljesítménye. A recesszió miatt szenvednek a magyar vállalkozások, dolgozók és nyugdíjasok egyaránt.

Az Árnyékkormány szerint az orbáni infláció és a hibás gazdasági döntések megsemmisítették az Orbán-kormány idei növekedési várakozásait. Orbán GDP-növekedést, gazdasági fejlődést, emelkedő fizetéseket és nyugdíjakat ígért. Ám ehelyett csak az árak emelkedtek; súlyos gazdasági károk, a nemzetközi bizalom elvesztése, a fizetések és a nyugdíjak elértéktelenedése az eredménye Orbán Viktor kormányzásának.

Amíg Orbán marad, marad a recesszió és marad az orbáni infláció is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek, de ehhez Orbánnak mennie kell – áll a DK közleményében.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...