Németh Szilárd csak lesne: itt a legszaftosabb sertéspörkölt recept

Németh Szilárd mit szólna ehhez a sertéspörkölthöz? Minden bizonnyal kihajítaná.
fotó: ellenszel.hu

Sokan, sokféleképpen készítik a magyar pörkölteket. Németh Szilárd bizonyára nyúljás pacallal és csülökkel, Varga Irén tejszínhabbal. Én egy igazán egyszerű és szaftos verziót mutatok be nektek, ami ízletes, és könnyű elkészíteni.

Abban talán minden háziasszony és konyhatündér férfi egyetért, hogy hagyma nélkül nincs sertéspörkölt. Ahogy a fokhagyma is elengedhetetlen része. Milyen legyen a hús? Ne túl zsíros, de azért süljön ki belőle zsír is. Füstölt szalonnán pirítsuk? Valaki erre esküszik, de itt már vannak viták.

Az én receptemet Németh Szilárd kidobná a kukába, a lelkes nézőimnek azonban, akik rendszeresen követik az EllenLábas csatornát, szívesen bemutatom egy videón. Nem azt a pörköltet, amit csak így lehet csinálni, hanem azt, amit én így készítek. Ettől nagyon sok eltérő verzió létezik, de akik kóstolták már a receptjeim alapján készült fogásokat, tudják, hogy csak azt adom közre, ami tényleg kiváló.

Íme tehát a hozzávalók:

– 1 kg lapocka vagy comb

– 2 nagy fej hagyma

– őrölt kömény

– só, bors

– pirospaprika

– 1 db paradicsomkonzerv

– 4 gerezd fokhagyma

– ízlés szerint Piros Arany vagy pörköltszaft-kocka. (Na meg persze erős paprika, aki csípősen szereti.)

Én kókuszolajjal főzöm. Ezért már megköveznének sokan, pedig ez a zsiradék egészségesebb, kevésbé hizlal, és egyáltalán nincs íze, vagyis engedi kijönni az alapanyagok saját ízvilágát. Nem erőszakol bele ő maga is egy alapízt.

Íme a receptem, fogadjátok sok szeretettel:

További cikkeinket itt olvashatod.

loading...