Egy dühös nagypapa levelet írt Orbánnak: ha bebörtönzik, sem törli

Orbán megtehetné, hogy megvédi az időseket, de nem tesz semmit.

Alig egy napja kering az interneten az az Orbánnak írt levél, amelyben egy dühös nagypapa fordul a miniszterelnökhöz. „MÉG HA MOST FELJELENTENEK, LETILTANAK, AKKOR IS KÖZZÉTESZEM!” – ezzel a címmel osztotta meg bejegyzését Alexander Attila a Facebookon.

A levelét tartalmi változtatás nélkül, a helyesírási hibákat javítva közöljük:

„Cserébe nagy szeretettel várom a fidióták tényeken alapuló reakcióit. Egyetlen személyes megjegyzés: néha úgy érzem, hogy bevállalnám az életfogytot, csak hagyjanak O1G-vel egy szobába pár napig.”

Viktor, te teljesen hülye vagy… – kezdi levelét a dühös nagypapa

Van egy nyugdíjas nagybátyám. Közel lakik, családja nincs, mi látjuk el. Jelenleg idősek otthonában van. Orvosi javaslatra nem vállaltuk, hogy itthon gondozzuk őt. 0-24 órás felügyeletet igényel, olyan vészesen nagy orvosi felügyeletet Istennek hála még nem kell neki. De nem lehet magára hagyni, és nem lehet felügyelet nélkül hagyni. Demens.

Ez azt jelenti, hogy néha nem tudja, kicsoda, néha nem tudja, hol lakik, néha eltűnik az életéből az utolsó 10-20-30 év, és néha fogalma nincs, hogy én a rokona, vagy ki is vagyok. Nagy vonalakban így lehet elmagyarázni. Hirtelen lett beteg. Az egyik nap még a láncfűrésszel vágta a fát, a másik nap már magatehetetlen volt. A gondozását, én mint szívbeteg rokon nem tudom vállalni.

Gyötört a bűntudat és a lelkiismeret-furdalás, hogy egy otthonba dugom be őt, miközben itthon is lehetne velem, velünk, szerető családjával. Aztán az orvos sokat kérdezett. Ha egy nap nem megyünk, ő eltűnik, sose találom meg. Télen, rossz időjárási körülmények között pedig ez az életébe is kerülhet. Tudom, tanuljon meg az óvodás gyerek egyedül hazabuszozni az óvodából, vagy majd az iskolából… Hülyeanya… Kerestünk neki egy nem állami, nem egyházi, teljesen normális magán intézményt. Sok helyet néztünk meg, volt ahol a bejáratnál sírva kifordultam. Tulajdonképpen mindenhonnan sírva jöttem el, egyik sem volt alkalmas EMBEREK ÁPOLÁSÁRA…

Most azt mondom, hogy luxus körülmények között él. Napi többszöri étkezés, mosolygós megfizetett és megbecsült nyugodt ápolók, gondozók és orvosok között. Szép tiszta szobák vannak, nem törött, normális bútorokkal. Ez a luxus. Ami havi 150 ezer forint. Gyógyszerestül, vitaminostul mindenestül… 

Hány magyar nyugdíjas engedheti meg ezt magának? Ez több mint kétszerese a minimálbérnek, és sokszorosa a politikusok által hőn emlegetett 47.000.-

Papa nyugdíja magas. Kifejezetten magas. 42 évet dolgozott hegesztőként. Kicsit vak, kicsit süket, kicsit nincs foga, ami ezzel a munkával járt, olyan fizikai állapotban is van. Nem öreg, 69 éves… Mégsem elég a nyugdíja ahhoz, hogy kifizesse belőle ezt a havi 150 ezret… Bele kell pótolni.

TUDOD, ORBÁN VIKTOR, TE EGY ÁLLAT VAGY. NEM TÖRVÉNYBE KELL IKTATNI, HOGY A GYEREK TARTSA EL A SZÜLEIT KÖZELI HOZZÁTARTOZÓIT. MERT EZ NEM NORMÁLIS DOLOG… (írja a dühös nagypapa a „szülőtartási” törvényről).

Tudom, hogy te nem tudod, mi az a szeretet, amit egy szülő, családtag ad a gyermekének, családtagjának. Tudod, a szeretet az egy olyan csoda, amit csak az ért meg, aki szeret, és akit szeretnek. És ezeknél az embereknél ez természetes, hogy nem hagyja cserben a szüleit, gyermekeit, közeli rokonait. Mellesleg megjegyzem, az én nagybátyám végiggürizett 42 évet (vagy mit tudom mennyit, ennél többet, mert neki nem mondták, hogy kezdje el intézni időben a nyugdíját, és mikor bement a nyugdíjfolyósítóhoz, akkor szóltak neki hogy ne is menjen már be dolgozni, mert nem kell).

Engem mint pót-apa segített, mert apám bányaomlásban meghalt, mikor még kisgyerek voltam. Tudom. te az ÉDESAPA szó jelentését sem ismered… Azok az emberek, akik most ellátásra és segítségre szorulnak, felépítettek neked egy országot. És te ezt elfelejted… Azt az országot, amelynek te most legfőbb rabszolgatartója vagy…

Remélem, ismered a történelemkönyveket, (nem, nem azokat a szarokat, amiket hűbéruraid gyártanak, az igaziakat, amikből még én is tanultam, és te is tanultál – már ha tanultál) és tisztában vagy azzal, mi lett a rabszolgaság vége… És azt is, hogy milyen áron…

Te, most családok millióit teszed tönkre. Veszed el az időt attól, hogy család legyenek. Nyomorba, szegénységbe, tudatlanságba taszítasz milliónyi embert. Élvezed? Az én kis 13 éves unokám  megkérdezte a minap, hogy mit puffogok. Megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy azon puffogok, hogy törvénybe akarják iktatni, hogy a gyermek adjon enni a szüleinek, ha nekik nincs pénzük és öregek. Az én unokámnak 13 évesen kikerekedett szemmel hallgatta, mert valami teljesen idegen dolgot mondtam neki. Valami olyat, amit mint jó édesanya egyszerű szeretettel megtaníthatta, elmondta neki. És te leterelted erről az útról. A családot nem hagyjuk cserben, és összetartunk.

Nem… Miattad, annak a csepp embernek a fejében most egy csúnya gonosz gondolat ott van, elültetődött egy gonosz csíra. Őt törvény fogja kötelezni valamire, ami természetes emberi dolog. Összezavarod a gyerekeket.

EL A KEZEKKEL A GYEREKEKTŐL. EL A KEZEKKEL A GYEREKEINKTŐL. NEM HAGYOM, HOGY MEGFERTŐZD…

Nincs az a TEK, amely megvéd téged egy édesanyától. Félj az édesanyáktól, a szeretetet adó családtagoktól… Lehet, hogy egy Puklit elnyomhatsz, megzsarolhatsz, nyomozhatsz utána, börtönbe csukhatsz csinálhatsz vele bármit. De az anyákkal, közeli rokonokkal semmit nem tudsz tenni. Az anyáktól félj, mert áll a bál az oktatási rendszer miatt, áll a bál a magániskolák államosítása miatt. És az anyák eszmélnek… A nagymamák eszmélnek… A családok eszmélnek… A gyermekeink fáradtak, kimerültek, túlterheltek. Érzik ők is, hogy nem jó a rendszer.

Az óvodás gyerekeket kiveszik az óvodából mert már ott szar minden. A te gyerekeid milyen iskolarendszerben tanultak? Nem, nem érdekel hogy Récsöl az én adómból hol tanult és mennyiért, mert egy zsák szart tanult. Ha bármit is tanult volna, téged megtagad, és elhagyja az országot. Ebben a rendszerben tanultál te és a gyerekeid! És te ezt most darabokra cincálod. Mihez nyúlsz, az tönkremegy, szétrohad, megsemmisül… Ne nyúlj te már semmihez… Neked nem áll érdekedben, hogy egy gondolkodó társadalmat hozz létre… 

ORBÁNNAK ÜZENEM, HOGY Ő IS MEGÉRTSE: TAKARODJ!!!!!!!!!!!!!!

Holnap meg megyek, lefestek egy táblát. Anyádnak üzengess, ne Brüsszelnek, mert ez a véleményem… Mert engem a tanáraim még megtanítottak gondolkodni. Az apám pedig mindenek előtt megtanított szeretni és embernek lenni minden körülmények között. Amire én is megtanítom a gyerekemet. És nincs az a törvény, amivel ezt meg tudod akadályozni. Ez lesz a veszted…” – zárja sorait a dühös nagypapa.

További cikkeinkért kattints ide! Hallottad? Elindult a legizgalmasabb főzős csatorna, az EllenLábas. Ide kattintva tudsz feliratkozni.

Az Országház éttermét nem sújtotta az infláció – íme az árak

loading...