Böjte Csaba lehet a patás ördög, de ne mi feszítsük keresztre

Böjte Csaba látható a képen.

Nem leszek népszerű azzal, amit most írok, de az igazságérzetem megkívánja, hogy szót emeljek Böjte Csaba állítólagos szeretőjének mondatai kapcsán. Leszögezem, hogy nálam jobban talán senki nem undorodik attól az egyházi förtelemtől, ami a gyermekbántalmazás szisztematikus eltussolását támogatta mindig is.

Egymást védték a csuhába bújt gazemberek, és arról papoltak nekünk, hogy majd az LMBTQ rontja meg az ifjúság erkölcsét. Böjte „testvér” (testvére legyen a rosseb!) iszonyatos, vállalhatatlan megszólalásai és a rendszerszintű gyermekmolesztálás alatt tanúsított magatartása miatt eláshatja magát. Biztosan lesz olyan „testvér,” aki misét is tart érte. Korábban már az Ellenszél is foglalkozott vele és a Konok Péterrel folytatott üzenetváltásával.

Viszont… és most jön a népszerűtlen rész.

Kering egy cikk ma reggel óta egy külföldről szerkesztett portálról, amelyben Böjte egy állítólagos szeretője állít olyanokat, amelyeket nem lehet csak úgy leírni. Ha igazak az állításai, akkor az összes olyan alak, beleértve a fideszes határon túli pénznyelőt támogató magyar politikusokat is, akik segítettek fenntartani a Böjte-testvér imázst, és a cikkben leírt rendszert, elmehetnek a pokolba. Ha(!) igazak! Nem vagyok hajlandó leírni egyetlen konkrétumot sem egészen addig, ameddig mindezt alá nem támasztotta az, aki elmondta, és az, aki közzétette. Remélhetőleg az illetékes román hatóságok is tüzetesen nyomozni fognak az ügyben.

Nézzük a tényeket a Böjte Csaba állítólagos szeretőjétől származó cikkről:

  • Tudjuk, hogy a külföldről szerkesztett (tehát a magyar hatóságoktól és a felelősségre vonástól védett) oldal szerkesztője közzétett egy súlyos állításokkal teleírt cikket.
  • Ez a cikk a portál szerkesztője szerint egy hangfelvétel leirata.
  • Azt állítja a „lap,” hogy névtelenséget kért, aki mondta. Ha valóban igaz, amit állít, a történetben szereplő konkrétumok alapján a dévaiak úgyis be fogják tudni azonosítani a szeretőt, aki egyébként is ki akar lépni a fényre, ha ezeket elmondta. Muszáj, hogy megtegye, máskülönben senki nem fog neki hinni.

Mi van akkor, ha mindez hazugság? Mert ugye láttunk már olyat, hogy bizonyos érdekkörök behúzták a csőbe az újságírókat. Szépen felépített történetekkel. Gondoljunk csak a Romániában történt levélszavazatos csapdára. A kiszórt szavazólapokra. Utána ebből ki jött ki jól, ugye tudjuk? Minek kell még történnie ebben az országban, hogy ne higgyünk el mindent kérdés nélkül?

Nem állítom, hogy nem igaz. Nem tudom, hogy az-e. Biztos vagyok benne, hogy igaz? Nem. Nem írom meg, nem osztom meg, nem alkotok róla véleményt, amíg nem derül ki az igazság. Böjte böcsülete már odavan rég. Felkísérte ő magát a Golgotára. Ne mi legyünk azok, akik keresztre feszítik ott olyasmiért, amit csak feltételezünk róla!

Jabronka Richárd

loading...