Böjte Csaba kávézni hívta Konok Pétert, arculcsapó választ kapott

Böjte Csaba kávézni hívta Konok Pétert.
fotó: ellenszel.hu

Böjte Csaba Konok Péter bejegyzése alatt kommentelt, és szerette volna meghívni a történészt egy kávéra. Erre a próbálkozásra Konoktól egy irdatlanul kemény, velős, de korrekt választ kapott. Mondhatjuk úgy is, hogy Böjte mindkét orcáját érte.

Konok Péter egy hosszabb bejegyzést írt a Böjte Csaba otthonhálózatát érintő, megbocsájthatatlan események kapcsán. Ezt a Patreon-oldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

Böjte Csaba pedig kommentet fűzött Konok Péter bejegyzéséhez, amelyben kávézni invitálta őt. Nem számított erre a válaszra.

Kedves Péter! Én hiszek párbeszédből fakadó kiengesztelődésben, hiszem, hogy nem csak leszámolás van, hanem megbocsátás is, amikor oda tartom akár egy nagypéntek után is a másik arcomat annak aki jelképesen mondva átdöfte a szívemet!! Őszintén hiszem, hogy mi is lehetünk egy ilyen levél váltás után is barátok!! Ezért meghívom egy kávéra bármelyik otthonunkba, de én is szívesen elmegyek hozzád a nagyranőtt, és kirepült gyermekeimmel egy teára!! Tisztelettel, Csaba t.

Konok Péter válasza:

Böjte Csaba Köszönöm, nem. Egyrészt úgy gondolom, hogy vannak bűnök, amik nem megbocsáthatók. Ön nyilván hisz valamiféle általános feloldozásban, én nem. Másrészt, nem nálam kellene felmentést és megbocsátást keresnie, sőt nem is Jézusnál, hanem a konkrét áldozatoknál. És – ezt azért, úgy látszik, külön hangsúlyozni kell – ebben a történetben NEM ÖN az áldozat. Talán másként is alakulhatott volna, ha ön legalább az egyik orcáját odatartja akkor, amikor kellett volna, és most úgy nem érezné sajogni a másik orcáját sem. Mindenesetre, ne nálam keresse a gyógyírt „átdöfött szívére”. Amúgy is az a véleményem, hogy legkevésbé az ön saját maga felépítette mártíromsága a fontos ebben az ügyben.

Én feketén iszom a kávét, de ennyire nem keserűen.”

Böjte Csaba kávézni hívta Konok Pétert.

Ennél nehezebb elképzelni korrektebb választ és reakciót.

Ha unod a politikát, de érdekel a főzés, nézd meg az EllenLábas csatornáját számtalan izgalmas receptért!

További cikkeinket itt olvashatod.

loading...