Nélkülözhetetlen kellékek az autó külsejének megtisztításához

Ha szeretnéd megtisztítani az autódat, akkor szükséged lesz néhány eszközre és szerre. A következőkben bemutatunk ezek közül egy párat, tarts velünk te is!

 

Autósampon

 

Az autó tisztításának egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szerrel látsz hozzá. Az általános célú tisztítószerekkel vagy éppen a mosogatószerrel az a gond, hogy nem lehet könnyen leöblíteni őket. Nem képesek eltávolítani az összes szennyeződést, ami egy autón megtelepedhet, ráadásul ki is száríthatják a festéket.

 

A POLIRTECH.HU oldalán kapható autósampont direkt arra a célra hozták létre, hogy oldja az autókon jellemzően megtalálható szennyeződéseket. Vízzel együtt egy olyan elegyet alkot, amely csúszós. Jó minőségű samponnal, mosókesztyű vagy autószivacs használatával jelentősen mérsékelhető annak az esélye, hogy a különféle szennyeződések karcokat képezzenek a kocsi felületén.

 

Kátrányoldó

 

A kátrányoldó segítségével mindenféle ragasztó-, kátrány- és gyantamaradványokat el lehet távolítani az autóról anélkül, hogy ennek káros következménye volna.

 

A lehűlt, kezelendő felületre hígítás nélkül kell a kátrányoldót felhordani. Ezt egy remek nedvszívó képességű mikroszálas kendővel lehet a leghatékonyabban megtenni. 7-10 percig kell a felületen hagyni, majd végül le kell öblíteni a kátrányoldót. Fontos, hogy soha nem szabad sok más autóápolási szerhez hasonlóan a kátrányoldót felforrósodott felületeken használni!

 

Bogároldó

 

Vannak kátrány- és bogároldó készítmények is. A bogároldók fő előnye, hogy képesek a rovarmaradványokat eltávolítani a fényezésről, amelyeket autósamponnal lehetetlen volna.

 

A szórófejjel ellátott bogároldókat közvetlenül a szennyeződésre kell felhordani. 1-3 percnyi hatóidőt követően egy mosószivacs segítségével el lehet dolgozni, így hatékonyabban lehet eltüntetni a szennyeződéseket. Csakúgy mint a kátrányoldót, ezt is lehűlt felületen szabad csak alkalmazni!

 

Zsírtalanító

 

A zsírtalanító segítségével el lehet távolítani a polírmaradványokat a fényezésről, de az olajos és zsíros szennyeződéseket is. Bármilyen bevonat felvitelére is készülsz, ajánlott előtte zsírtalanítót használni.

 

A jó minőségű zsírtalanítók antisztatikus hatásúak, és valósággal kisimítják a felületet. A zsírtalanító előnye az alkohollal szemben az, hogy lassabban párolog, valamint a festékben sem tesz kárt.

 

Mosást vagy polírozást követően a kezelendő felületre kell felhordani. Ezután rövid ideig hagyni kell, hogy kifejtse a hatását. Végül egy mikroszálas kendővel le lehet törölni. Ha szükséges, a folyamat többször is megismételhető.

 

Tisztítógyurma

 

Azok, akik maximalisták, kedvelni fogják a tisztítógyurmát. Ez egy rugalmas, könnyen formázható és alkalmazható anyag, amellyel sokkal hatékonyabban lehet megtisztítani az autó külsejét, mint nélküle.

 

A legmakacsabb szennyeződéseket is el lehet távolítani. Használatával elkerülhető, hogy összekarcoljuk a fényezést. Egy vékonyabb lapot kell a gyurmából formálni, majd vízbe mártást követően kell dolgozni vele. Sok sikert!loading...