Használj természetes anyagcsere-gyorsítót fogyókúrádhoz!

Az anyagcsere, más néven metabolizmus folyamán szervezetünk kalóriát és oxigént éget, ezáltal energiát szabadít fel. Ez a természetes folyamat létfontosságú, enélkül nem létezhetnénk, így tökéletes működése biztosítja egészségünket.

 

Az anyagcsere több kémiai reakció együttese, mely elsődlegesen a gyomor, máj, hasnyálmirigy, vesék működésével, és ezen folyamatok egyesúlyban tartásában valósul meg. A tápanyagok felhasználása, toxinok eltávolítása és a sejtek újratermelődése szintén az anyagcsere feladata.

 

A diétázók számára az anyagcsere-gyorsítás hatékony segítség, mely természetes módon, matcha tea fogyasztásával is elérhető. Az M Matcha által forgalmazott szuperital súlycsökkentő hatását a szakértők összefoglalták, nézzük is meg részletesebben a tea anyagcserére gyakorolt befolyását, illetve a matcha növény egyéb jótékony folyamatát.

 

A matcha teáról röviden

 

A matcha tea Japánból származó zöld tea, melynek termesztése sok gondoskodást igényel. A szigetországban a tradicionális tea szertartásokon fogyasztott ital alapanyaga a zöld teacserje, melynek friss, üde leveleit apró porrá őrlik, így a növényben található rengeteg hasznos anyag mind belekerül a teaporba.

 

A matcha teapor előnye, hogy nemcsak teázáshoz használható, hanem ételek, italok és édesség alapanyagaként is hozzájárul az egészséges életmódhoz. A segítségével energiaszintünk növekszik, amely által az anyagcserénk is gyorsabbá válik.

 

A metabolizmus gyorsítása

 

Az anyagcsere-gyorsítás fogalmát általában összekötjük a súlycsökkentéssel, azonban a fogyáson túl, egyéb más előnyei is vannak ennek a folyamatnak. Szervezetünk hatékonyabban képes lebontani és felhasználni a tápanyagokat. A fokozódó energiafelhasználás együtt jár a több kalóriaégetéssel, amely szintén hozzájárul a fogyáshoz.

 

A matcha teában hatalmas mennyiségű EGCG található, mely olyan antioxidáns, ami amellett, hogy segíti a súlycsökkenést, egyéb más előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik. Többek között csökkenti a gyulladást, segít a diabétesz, szívbetegség és más krónikus betegségek megelőzésében. 

 

A matcha tea hatása

 

A napi rutinba beépített fogyasztása által sokat tehetünk egészségünk érdekében. A tea valamennyi összetevője bekerül a szervezetünkbe, így a lassú felszívódású rostok is, melyek hatására vércukorszintünk hosszú ideig stabil marad.

 

Fogyasztásakor, mintha antioxidáns bomba robbana a szervezetünkben, tizennégyszer több antioxidánst tartalmaz a növény, mint például az áfonya. A tea L-theanine-t tartalmaz, így használata ellazít, megnyugtat, mégis növeli a koncentrálóképességet és éberséget.

 

A teában lévő nagy mennyiségű klorofill természetes méregtelenítő hatású és vízhajtó, így óriási szerepet játszik a káros anyagok eltávolításában. Antibiotikus és vírusölő hatása sem elhanyagolható, immunrendszerünk megerősítésében is jeleskedik.loading...