Donáth távol maradt a kordonbontó momentumos akcióktól

Donáth Anna, a Momemtum képviselője
Donáth Anna FB-oldala

Nem lehet nem észrevenni, hogy a Momentum európai parlamenti képviselője feltűnően távol marad saját pártja akcióitól, amelyekkel rátelepszik a diáktüntetésekre. A Facebook-on nyoma sincs annak, hogy Donáth Anna részt venne a liberális párt által szervezett, várbeli megmozdulásokon.

Elvétve egy-egy posztban megemlíti a kordonbontást Donáth Anna, ki is tett néhány fényképet, de ő maga nem vesz részt egyik ilyen akcióban sem. Ennek az lehet az oka, hogy nem ért egyet azzal, hogy a Momentum egyszer csak felbukkan a diákok tüntetésén, és elviszi a show-t. A távolságtartás egyértelmű bizonyítéka, hogy ő maga egyik demonstráción sem vett részt.

A Hadházy Ákos és a Momentum által szervezett többszöri kordonbontás, főleg, amikor a diákok tiltakozását „egészítette ki”, alaposan megosztja az ellenzéki szavazókat. Az LMP szerint ez nem oldja meg az oktatás problémáit, a Jobbik szerint pedig a kordonbontás nevetséges.

A többi ellenzéki párt eddig tartotta magát a diákok azon kéréséhez, hogy bízzák rájuk ezeket a tüntetéseket, egyedül a Momentum gondolta úgy, hogy rátelepszik a tiltakozásra.

További cikkeinket itt olvashatod.

loading...