VIP-beteg a mentőknél? Kunetz Zsombor leleplező képet fedett fel

VIP-beteg a mentőknél? Kunetz Zsombor képe szerint igen. Komáromi Zoltán pedig azonnali válaszokat követel.
fotó: ellenszel.hu

Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter közleményt adott ki Kunetz Zsombor bejegyzése alapján, mely szerint VIP-beteg és sima beteg közti különbségtétel működhet az OMSZ-nél, a mentősök felvételi adatlapja szerint.

A DK azonnali magyarázatot vár a kormánytól. Győrfi Pál, a mentők szóvivője pár napja azt mondta, hogy a mentőküldésnél nem szabad számítson, hogy ki híres ember, és ki nem az. Ehhez képest Dr. Kunetz Zsombor szerint a mentőszolgálat által használt adatlapon, amelyen a mentők felveszik a betegek adatait, szerepel egy olyan sor is, hogy VIP-beteg-e, akiért kimentek.

Íme a Kunetz Zsombor által közzétett poszt, a VIP-beteg rubrikával:

A bejegyzés szerint a mentősöknek be kell jelölniük, hogy VIP-beteget szállítanak-e.

Kunetz Zsombor közzétette a mentős adatlapot.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot vár a kormánytól: valóban vannak VIP betegek a mentőknél, van ilyen sor a betegek adatlapján? Ha igen,

  • hány VIP-beteg van az országban,
  • kik ezek a VIP-betegek, hány fideszes politikus és oligarcha van közöttük,
  • esetleg kifejezetten ők jelentik-e a VIP-betegeket?
  • A kiváltságosok miben kapnak jobb vagy gyorsabb ellátást, mint mindenki más?
  • Előfordulhat-e, hogy valakiért egyébként nem menne ki a mentő, de csak azért kimegy, mert VIP-betegnek számít?
  • Miért van az, hogy bárhová nézünk az országban, a hatalomnak fontos emberek mentesülnek a rossz kormányzás következményei alól?
  • Miért csak a fideszes kiváltságosok kapnak béremelést, miközben mindenki másnak csak orbáni infláció miatti áremelések jutnak?

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy ne ilyen ország legyünk! Le fogjuk törni az orbáni inflációt, és tenni fogunk róla, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – tette hozzá Dr. Komáromi Zoltán, aki korábban az OMSZ vezetőjének menesztését követelte.

A DK közleményére reagált az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Azt írták, hogy szó sincs VIP-listáról, a mentési dokumentációban szereplő „VIP” adat kizárólag a feladat elvégzése után szükséges dokumentációs, jelentési kötelezettséget szolgálja, mivel az Országos Mentőszolgálat mint közfeladatot ellátó egészségügyi intézmény a munkájáról, feladatellátásáról meghatározott szempontok alapján rendszeres és eseti jelentéseket tesz az illetékes szervek felé.

„Amennyiben a betegellátást követő adminisztráció során a beteg jelzi, hogy a kormányzati igazgatásról szól 2018. évi törvényben meghatározott közszolgálati alapnyilvántartás részét képező »EÜ VIP kártyával« rendelkezik, azt az adatlapon jelöljük, a jelentésben szerepeltetjük”

– fogalmazott közleményében Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

loading...