A DK az Országos Mentőszolgálat vezetőjének menesztését követeli

Komáromi Zoltán árnyékminiszter beszél arról, hogy nincs háziorvos mindenhol.

A Demokratikus Koalíció (DK) az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetőjének azonnali menesztését követeli – jelentette be Komáromi Zoltán, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt napok és hetek eseményei ismét rávilágítottak arra, hogy az Orbán-kormány a magyar egészségüggyel együtt tönkretette a Mentőszolgálatot is

– mondta a DK politikusa.

Dr. Komáromi Zoltán szerint lassan minden családnak lesz egy története arról, hogy egy családtagjuk rosszul lett, mégis hiába várták a mentőt. Komáromi szerint ez többek között annak az eredménye hogy a Mentőszolgálatot egy olyan ember vezeti, aki nem vezetett szolgálatot és nem ismeri az irányítása alatt álló szervezet napi problémáit sem.

A DK szerint Csató Gábor ezzel szemben bármikor, szó nélkül végrehajtja a kormány szakmaitlan és veszélyes intézkedéseit is, mint az orvosi ügyeletek OMSZ alá szervezése, és nekimegy az orvosi kamarának is, ha éppen ezt diktálja a kormányzati érdek. A DK az Országos Mentőszolgálat vezetőjének haladéktalan menesztését követeli.

A Mentőszolgálatot pártkatonák nélkül, szakmai alapon kell újraszervezni és működtetni, különben továbbra sem tudhatja senki az országban, hogy ha bajba kerül, jönni fog-e érte a mentő

– szögezte le Komáromi.

Ilyen súlyos károkat soha nem okozott még kormány az országnak. Miközben a Fidesz az orbáni inflációval és az áremelkedésekkel a megélhetésünket lehetetleníti el, eközben az állami szolgáltatások mint az egészségügy és a mentőszolgálat leépítésével életveszélyes helyzetbe is sodorhat minket, fogalmazott a DK politikusa.

Komáromi felidézte:

április végén a mentőautóban halt meg egy nő, akihez csak 52 perc után ért ki a mentőautó, pedig súlyosan vérzett. Szintén április végén történt, hogy egy stroke-os beteg 40 percet várt a mentőre. Az OMSZ a Telexnek cáfolta, hogy késve értek volna ki.

Szerdán fél óránál is több idő telt el, mire az Országos Mentőszolgálat elindított egy egységet Gálvölgyi János színművészhez.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...