„Ilyen sehol máshol nem történt az EU-ban, csak Magyarországon” – Kálmán Olga lerántja a leplet

Az Árnyékkormány javaslatai sokat segítenének a magyarokon

„Ilyen sehol máshol nem történt az EU-ban, csak Magyarországon” – Kálmán Olga lerántja a leplet az orbáni inflációról.

„Miért van az, hogy Magyarországon háromszor akkora az infláció, mint az EU-ban? Mit jelent a mindennapokban, hogy árakban az elsők, bérekben az utolsók lettünk?” – teszi fel a nagy kérdést Kálmán Olga.

„A saját szemünkkel néztük meg az árakat Horvátországban és Szlovákiában is, hogy három percben elmondjuk neked, mennyivel fizetsz többet” – jelentette be friss videójában.

„Mindannyian érezzük minden bevásárlásnál, hogy az elmúlt két évben a. magyar élelmiszerárak megduplázódtak. Ugyanabból a pénzből csak feleannyit tudunk vásárolni, mint két évvel ezelőtt. Ilyen sehol máshol nem történt az EU-ban, csak Magyarországon.

Nincs tehát Európát válságba taszító háborús meg szankciós infláció, orbáni infláció van. Csak itt, Magyarországon. Valójában Orbán emeli az árakat. Orbán miatt élünk rosszul, és miatta fizetünk egyre többet a bevásárlásért. Adódik a kérdés: mennyivel fizetünk többet? Mennyivel élünk rosszabbul, mint mondjuk a szomszédaink?”

A héten a saját szemünkkel néztük meg ugyanazon termékek árait egy magyar, egy horvát és egy szlovák hipermarketben. Az eredmény megdöbbentő.

„Az hagyján, hogy egy kiló csirkecombért 500 forinttal fizetünk többet, mint a horvátok. Ennél csak nagyobb különbségek voltak. Egy kiló paprikát itthon 1800 forintért kaptunk, Horvátországban és Szlovákiában ugyanez már csak 1100 forintba kerül. 700 forint a különbség.

Az a csomag spagetti, amit itthon vennénk, 930 forintba kerül, amit Horvátországban tennénk a kosarunkba, kevesebb mint harmadába, mindössze 295 forintba. És akkor jöjjön a fejföl. Itthon 540 forintért veszünk egy 150 grammos kiszerelést, miközben a szlovák megfelelője 445, a horvát pedig mindössze 240 forintba, tehát majdnem feleannyiba kerül. Ha az árakon hüledezve megkívánnánk egy jó hideg narancslevet is, akkor itthon 800 forintért kapnánk meg. Horvátországban mindössze 365 forintért.”

Kálmán Olgáék arra is kíváncsiak voltak, hogy ezeket a termékeket mennyivel könnyebb megvenni a magyar béreket lehagyó horvát és szlovák bérekből. Az átlagbéreket vették alapul, hogy kiszámolják, ki mennyit dolgozik egy-egy élelmiszerért. Ez az igazán lesújtó összehasonlítás.

Egy kiló paprikáért kétszer annyit dolgoznak a magyarok, mint a szomszédos országok lakói. Egy csomag spagettiért kétszer annyit, mint egy horvát, ás háromszor annyit, mint egy szlovák. Egy tejfölért másfélszer annyit, mint egy szlovák, és kétszer annyit, mint egy horvát.

Nem, nem a munkád ér feleannyit, vagy harmadannyit, mint egy horváté vagy szlováké. Nem dolgozunk sem kevesebbet, sem rosszabbul. Az árakban az orbáni inflációt azaz az Orbán-rendszert fizetjük meg, ezért kerül minden ennyivel többe

– szögezte le Kálmán Olga, az Árnyékkormány szóvivője.

Persze az is segített volna, ha Szlovákiához és Horvátországhoz hasonlóan mára mi is bevezetjük ez eurót. Kálmán Olga szerint ezt a feladatot Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök fogja már csak teljesíteni.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...