Marczingós László: El fog szabadulni a pokol a bíróságokon

Marczingós László: Azahriah kapcsán mondta el a véleményét.

Marczingós László ügyvéd szerint el fog szabadulni a pokol a bíróságokon.

Marczingós László írása:

Egyfelől a legtöbb bíró magasan tartott orrát eléri most a C-705/21. sz. alatti ítélet, melyet fűszerez a C-6/22. sz. alatti döntés is, mely egyértelműsítette, hogy semmilyen kógens normát nem lehet behelyettesíteni. A két ítélet kapcsolódik a C-80/21.-C-82/21. ügyhöz, melyek egyben mondják ki, hogy a magyar bírói kar rendszerszinten uniós jogot tagadó.

Kaptam néhány C-705/21. utáni folytatást elrendelő végzést, ám a bíróságok igen furcsa dolgokat hordtak össze. Mondhatni, a iure novit curia elv nem működik, a bírók nem ismerik az uniós jogot. Ám papírjuk van arról, amit eddig csináltak, az minden, csak nem jogszerű. Inkább olyan szittya.

Volt 10-15 évük az uniós jog elsajátítására, de minden más fontosabb volt, mint a tanulás. Pont úgy elérte a végzete az igazságszolgáltatást, mint az oktatást, egészségügyet, etc.

A népszerűségemnek ára is van: furcsa dolgokat mondanak nekem emberek. Egyfelől roppant sajnálom a sorsukat, de nem most kell össze-vissza kapkodni és mindenki mást felelősnek tartani, csak önmagukat nem. Saját jogaikért kiállni képtelen nemzet Trianon miatt üvölt, és jót zsidózik, de saját sorsát leszarja.

Elmondhatom, hogy már legalább 10 ügyvéd érti azt, amit teszek, mondok, a többi még mindig álmodozónak tart. Önmagát pedig vátesznek. Egy szerkesztő felvetett nekem ma, a betelefonálók azt kérdezték, miért nem hozok össze valamilyen ügyvédi csapatot, akik majd jól megvédenek mindenkit.

Először is azt mondom: nem feladatom, én már messze túlteljesítettem az elvárhatóságot. Másfelől nincsen egy ügyvéd se, aki képes lenne teljesíteni a szakmai elvárásokat. Akik igen, azok szenvednek saját ügyeikkel.

De legfontosabb: már megint másnak kell megmenteni az áldott népet?

Most szólok, a devizás „károsultak” nagyon jelentős része jövedelmet pótolt a kölcsönökkel, és teljesen mindegy, a tőkét kellene visszafizetnie csak, akkor sem tudja majd.

Ez a társadalom 20-30 év alatt nevetve vezette bele magát „okosba” a csapdába, a nyomorba, miközben kitermelt egy ostoba, beképzelt politikai elitet.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...