Esküdtszék: Donald Trump szexuális zaklató

A manhattani esküdtszék kimondta: Donald Trump szexuális zaklató. Ötmillió dolláros kártérítést kell fizetnie a volt amerikai elnöknek. E. Jean Carroll egyike annak a tizenhat nőnek, aki szexuális erőszakkal vádolta meg a volt amerikai elnököt.

Ötmillió dollárt fizethet Donald Trump, miután a manhattani esküdtszék megalapozottnak találta az Egyesült Államok előző elnökével szemben felhozott szexuális zaklatási vádakat

– írja a BBC.

A polgári peres eljárásban született döntésnek nincs büntetőjogi következménye. Az esküdtszék részben helyt adott E. Jean Carroll újságíró állításainak, mely szerint Trump 1996-ban szexuálisan bántalmazta őt a Bergdorf Goodman New York-i luxusáruház fehérneműosztályának öltözőjében.

A döntés egyúttal azt is jelenti, hogy az esküdtek szerint nem kellően megalapozottak Carroll azon kijelentései, melyek szerint Trump megerőszakolta őt.

Az esküdtek Trumpot felelősségre vonták a tavaly októberben, saját közösségi médiaoldalán tett nyilatkozatai miatt is, amelyekben hazugságnak és teljes átverésnek nevezte Carroll ügyét.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...