Olyat kaptak a hazug fideszesek a Parlamentben, hogy most is cseng a fülük

A DK válaszolt Szijjártónak. A képen Barkóczi Balázs.

Olyat kaptak a hazug fideszesek a Parlamentben, hogy most is cseng a fülük. Kendőzetlenül őszinte felszólalás a Parlamentben.

Barkóczi Balázs kendőzetlenül őszinte felszólalást intézett a fideszesekhez a Parlamentben. Tízezrek nézik a DK képviselőjének beszédét.

„Ha ezt önök így folytatják tovább tisztelt államtitkár úr, tíz éven belül nem marad tanár a magyar iskolákban. Önök olyan elenyésző mértékben emelték a a tanárok bérét, ami tényleg Európa szégyene, vagyis a magyar pedagógusok és mindannyian Orbán Viktor miatt élünk rosszabbul, miközben önök számolatlanul szórták a 10 és 100 milliárdokat lomb nélküli lombkoronasétányokra, stadionokra vagy kilátókra a puszta közepén.

Két dologra nem költöttek, ami viszont fontos lett volna:

gyermekeinkre és az őket oktató, nevelő diplomás szakemberekre. 

Mondom lassan, hogy ön is megértse: a tanári béremelésre szánt uniós pénzek itt vannak. Ezt maga Nicolas Schmit, az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztosa erősítette meg. Önök nem akarják odaadni politikai bosszúból a pedagógusoknak.

Mit tesznek az oktatással? Az önök információs szolgáltatásának van ez az infokommunikációs kis táblázata, ahol itt van, hogy a magyar pedagógusok a környezetünkben is utolsók a diplomás minimálbérhez képest a magyar pedagógusbérek.

Mi az Árnyékkormányban 45 százalékkal megemelnénk a magyar pedagógusbéreket, visszavonnánk a státusztörvényt, ezért mára Magyarország egyetlen reménye az Árnyékkormány, hogy az oktatást helyi tegyük.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...