DK: Az Orbán-kormány nagyobb gazdasági bajt okozott, mint a Covid

Kálmán Olga, a DK Árnyékkormányának frakciószóvivője.
Kép forrása: MTI

Az Árnyékkormány szerint bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány nagyobb gazdasági bajt okozott, mint a Covid. Kálmán Olga kijelentette: Orbán Viktor miatt élünk rosszabbul, mint a Covid idején

A KSH pénteki jelentése szerint hatalmas mértékben, egy év alatt 13,1 százalékkal zuhant a kiskereskedelmi boltok forgalma. Ez nagyobb esés, mint ami utoljára a Covid-járvány idején, 2020 áprilisában történt, akkor 12,4 százalékkal.

Vagyis idén sokkal kevesebbet vásárolnak a magyarok a vágtató orbáni infláció hatására, mint a koronavírus pusztítása idején.

Az Árnyékkormány szerint bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány nagyobb gazdasági bajt okozott, mint a Covid. Az orbáni infláció miatt a magyarok idén drágábban és kevesebbet vásárolnak, mint amikor a Covid-járvány kitörését követő, pánikszerű bevásárlások és felhalmozás után kijárási korlátozások léptek életbe és sokan az utcára sem mertek kilépni.

Vagyis Orbán Viktor miatt élünk rosszul, sőt rosszabbul, mint a Covid idején. Az orbáni inflációt már csak az Árnyékkormány 13 pontos antiinflációs csomagja, benne az alapvető élelmiszerek áfacsökkentése állíthatja meg. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a bevásárlás minden magyar ember számára.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...